Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик
Ястията от варени и задушени зеленчуци безспорно са изключително ароматни и апетитни. Често обаче се случва в процес на готвене те да придобият сивкав оттенък, който може да развали вида на готовото блюдо.
За да предотвратите този процес, залейте ги с ледено студена вода веднага след като свалите тенджерата от огъня. Това запазва яркия цвят на зеленчуците, позволява им да останат крехки, сочни и апетитни.
Ако ги оставите в топлата вода, зеленчуците ще се разкашват в остатъчната топлина и ще придобият сивкав оттенък.
Източник: brightside.me
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Сом на фурна със зеленчуци
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Алкална диета
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Зеленчукова салата с булгур и ароматен чеснов сос
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик