Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик

Ястията от варени и задушени зеленчуци безспорно са изключително ароматни и апетитни. Често обаче се случва в процес на готвене те да придобият сивкав оттенък, който може да развали вида на готовото блюдо.
За да предотвратите този процес, залейте ги с ледено студена вода веднага след като свалите тенджерата от огъня. Това запазва яркия цвят на зеленчуците, позволява им да останат крехки, сочни и апетитни.
Ако ги оставите в топлата вода, зеленчуците ще се разкашват в остатъчната топлина и ще придобият сивкав оттенък.
Източник: brightside.me
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- 15 гигантски зеленчука, за които е трудно да се повярва, че са истински
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Как да отглеждаме зеленчуци без химикали?
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Зеленчукови шишчета
Коментари към Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик