Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик

Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик

Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик - изображение
Ястията от варени и задушени зеленчуци безспорно са изключително ароматни и апетитни. Често обаче се случва в процес на готвене те да придобият сивкав оттенък, който може да развали вида на готовото блюдо.
 
За да предотвратите този процес, залейте ги с ледено студена вода веднага след като свалите тенджерата от огъня. Това запазва яркия цвят на зеленчуците, позволява им да останат крехки, сочни и апетитни.
 
Ако ги оставите в топлата вода, зеленчуците ще се разкашват в остатъчната топлина и ще придобият сивкав оттенък.
Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиРецептиИнтервютаПроизводителиХранене при...Алтернативна медицинаДиетиНовиниЛеченияХрани и ястия