Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик
Ястията от варени и задушени зеленчуци безспорно са изключително ароматни и апетитни. Често обаче се случва в процес на готвене те да придобият сивкав оттенък, който може да развали вида на готовото блюдо.
За да предотвратите този процес, залейте ги с ледено студена вода веднага след като свалите тенджерата от огъня. Това запазва яркия цвят на зеленчуците, позволява им да останат крехки, сочни и апетитни.
Ако ги оставите в топлата вода, зеленчуците ще се разкашват в остатъчната топлина и ще придобият сивкав оттенък.
Източник: brightside.me
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ НАТУРАЛНО АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВЕЖИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ С МАСЛО 190 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения
Коментари към Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик