Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик

Ястията от варени и задушени зеленчуци безспорно са изключително ароматни и апетитни. Често обаче се случва в процес на готвене те да придобият сивкав оттенък, който може да развали вида на готовото блюдо.
За да предотвратите този процес, залейте ги с ледено студена вода веднага след като свалите тенджерата от огъня. Това запазва яркия цвят на зеленчуците, позволява им да останат крехки, сочни и апетитни.
Ако ги оставите в топлата вода, зеленчуците ще се разкашват в остатъчната топлина и ще придобият сивкав оттенък.
Източник: brightside.me
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Да нахраним очите си - препоръки за остро зрение
- Тридневна диета със зеленолистни
- Пригответе си зеленчуци на пара, без необходимия уред
- Зеленчукова салата с булгур и ароматен чеснов сос
- Бабиният гювеч
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
Коментари към Запазете свежия цвят на сготвените зеленчуци с този лесен трик