Напълно или само от части размразено трябва да е месото, което готвим?

Размразеното месо не се оставя необработено дълго време. При варене неразмразеното или размразеното месо се слага във вряща вода. В зависимост от големината на парчетата, неразмразеното месо се вари от 15 до 30 минути по-дълго, отколкото размразеното. Месото за печене трябва да бъде добре размразено, за да не остане сурово в средата. То може да се запечата от всички страни, което ще го направи по-сочно. Трябва да се пече бавно, за да омекне и да не стане на конци. Ако в него слагаме плънка, също трябва да е добре размразено, иначе след изпичането плънката ще се отделя. За пържене се използват отчасти размразени шницели и котлети. Шницелите начукваме леко и внимателно, овалваме в брашно, яйце и галета и пържим в нагорещена мазнина.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Интимно здраве на жената - какво знаем?
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Храни, богати на калций
- Вкусни храни за Хелоуин - 3 рецепти плюс още идеи
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- 25 храни, които могат да се консумират и сурови
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
Коментари към Напълно или само от части размразено трябва да е месото, което готвим?