Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Определете на пипане дали е готово месото, което готвите

Определете на пипане дали е готово месото, което готвите

от 03 фев 2014г.
Определете на пипане дали е готово месото, което готвите - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

За да постигнете оптимално добро качество и здравословен ефект на сготвеното месно ястие, трябва с точност да определите времето за приготвянето му. Но трудността идва оттам, че за различните видове месо е необходимо различно време на термична обработка. Затова ви предлагаме следния метод, който ще улесни дори начинаещите в кулинарното изкуство. При всички положения е добре да знаете, че колкото по-малко термична обработка претърпява месото, толкова по-малко количество "лош" холестерол и други вредни елементи съдържа то.

  • Сурово или почти сурово месо - получава се след съвсем кратко термично обработване от външната страна, а отвътре е остава само затоплено. Меко е на допир, подобно на мускула между палеца и показалеца на ръката, когато са в напълно спокойно състояние.

  • Запечатване на месото - обработва се термично, обикновено на тиган, от всички външни страни до промяна на цвета на месото. Отвътре остава сурово, но добре загрято. На допир е като мускула между палеца и показалеца, когато се притиснат по-силно.

  • Алангле - обработва се термично до състояние, при което липсва сурова кръв. Отвън изглежда почти готово, но при разрязване отвътре потича тъмнорозов сок. Ще го познаете по това, че на пипане е като мускула между средния пръст и палеца, когато са притиснати.

  • Средно готово месо - след разрязване, отвътре потича бледорозов сок. На допир наподобява мускула между палеца и безименния пръст.

  • Добре изпечено месо - почти няма сок и е твърдо на пипане, подобно на мускула между малкия пръст и палеца, когато са притиснати един към друг.
Още по темата:
  • Разберете какво се случва с тялото, когато спрете да ядете месо Разберете какво се случва с тялото, когато спрете да ядете месо
  • Ако сте бременна, след пипане на сурово месо измивайте добре ръцете си Ако сте бременна, след пипане на сурово месо измивайте добре ръцете си
  • Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
  • За да заместите месото, яжте богат на белтъчини бобен сос За да заместите месото, яжте богат на белтъчини бобен сос
3.7/5 3 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!

Коментари към Определете на пипане дали е готово месото, което готвите

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Определете на пипане дали е готово месото, което готвите
    www.framar.bg 
    на 16 June 2025 в 16:37
    Коментирайте "Определете на пипане дали е готово месото, което готвите"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
  • Диета Карнивор - основана единствено на месо
  • Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
  • Недоизпечените кюфтета застрашават милиони с хранителни натравяния
  • Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
  • Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 101 дни, 18 часа и 59 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2019 дни, 4 часа и 19 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 20 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 3 дни, 7 часа и 21 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 6 дни, 23 часа и 38 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 7 дни, 23 часа и 4 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо

Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо

от 12 май 2021г. Прочети повече
Диета Карнивор - основана единствено на месо Диета Карнивор - основана единствено на месо

Диета Карнивор - основана единствено на месо

от 04 март 2021г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕУЦЕРИН АТОПИКОНТРОЛ УСПОКОЯВАЩО ИЗМИВАЩО ОЛИО 400 мл

ПАРАКИТО РЕПЕЛЕНТНА ГРИВНА ПРОТИВ КОМАРИ ЗА ДЕЦА + РЕПЕЛЕНТНИ ТАБЛЕТКИ * 2

ЕУЦЕРИН АТОПИКОНТРОЛ УСПОКОЯВАЩ БАЛСАМ 400 мл

МИША MAGIC CUSHION COVER LASTING ФОН ДЬО ТЕН №25 15 г

МИША MAGIC CUSHION COVER LASTING ФОН ДЬО ТЕН №27 15 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕНТЕРОЛ капсули 250 мг * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 16:24:22

L-ТЕАНИН капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 16:19:46

ЕНТАН капсули * 30 БОРОЛА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 16:12:09

ЦИНКОВ КРЕМ 18 г СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 15:50:38

Лечение на дехидратация (рехидратация)

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 15:42:48
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival