Премахнете миризмата на изгоряло от млякото с щипка сол
Миризмата, която се носи из кухнята, когато загорите млякото е изключително неприятна и упорита. За да си спестите усилените опити за нейното премахване, избирайте тенджерата, в която да варите млякото с по-дебело дъно и предварително я изплакнете със студена вода.
Ако все пак се случи да загорите млякото от разсеяност и това се отрази на вкуса му, то може да спасите положението, като му добавите щипка сол.
Допълнителен съвет: Вижте още един полезен трик, който ще ви помогне да предотвратите кипването на млякото.
Източник: healthandwellness365.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КЕЛТСКА СОЛ - ФИНА - ЕСТЕСТВЕНО ИЗСУШЕНА 500 г LE GUERANDAIS
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
АРОМАНДИСЕ АЛТЕРНАТИВЕН ЗАМЕСТИТЕЛ НА ОБИКНОВЕНАТА СОЛ С НАСИТЕН ВКУС 70 г
ДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
КАЛИЕВА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какво лекува английската сол
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какви ползи и вреди носи консумацията на йодирана сол
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Солеви разтвори
Коментари към Премахнете миризмата на изгоряло от млякото с щипка сол