Пригответе си зеленчуци на пара, без необходимия уред

Зимата е сезонът, в който се нуждаем от голямо количество витамини и минерали, за да поддържаме здравето си. Хубаво е през този период да се увеличи консумацията на варени или приготвени на пара зеленчуци, тъй като са много полезни. Ако нямате специален уред за готвене на пара, вижте този лесен метод.
Първо изплакнете избраните от вас зеленчуци. Ние избрахме броколи, аспержи и грах (добавихме също стрък розмарин и нарязан лук).

Без да сушите зеленчуците (нужна е влага, за да се получи пара) ги сложете в лист хартия за печене. Може да добавите подправки по избор.
След това сгънете хартията по ръбовете внимателно. Стегнете я така, че да няма отвор, за да не излиза пара. Трябва да ви се получи малко пакетче, което прилича на пица „Калцоне”.

Поставете го в предварително загрята фурна за 20-30 минути и след това внимателно я извадете.

Допълнителен съвет: Броколите, приготвени на пара, запазват оптимално хранителните си качества, което ги прави не само вкусно, но и здравословно ястие. Вижте как да ги приготвяте, за да се възползвате от противовъзпалителните им свойства.
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА 3 НИВА PETRA
Безплатна доставка за България!МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- 15 гигантски зеленчука, за които е трудно да се повярва, че са истински
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Зеленчукови шишчета
- Обработка на храната на пара: същност, полза и вреда
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
Коментари към Пригответе си зеленчуци на пара, без необходимия уред