Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Авиокомпаниите никога няма да загубят багажа ви, ако използвате тези 10 трика

Авиокомпаниите никога няма да загубят багажа ви, ако използвате тези 10 трика

Авиокомпаниите никога няма да загубят багажа ви, ако използвате тези 10 трика  - изображение

Загубата на багаж е кошмар за всеки турист. Това са 10 препоръки, които могат да помогнат на вас и вашите вещи да останете заедно.

1. Отървете се от старите етикети веднага.

Ако обичате да колекционирате стикери върху куфарите и да си спомняте за вашите пътувания, рискувате да се сбогувате с багажа си, тъй като той може да отлети по погрешка. Най-добре залепете етикет с името си върху него. Това значително може да улесни намирането на вашия багаж, в случай че се изгуби.

2. Регистрирайте се по-рано.

Самите служители твърдят, че багажът се губи най-често, когато се регистрирате в последния момент. Колкото по-късно направите това, толкова по-голям е шансът вашият куфар да не отлети с вас, тъй като той просто не може да премине през лабиринта от конвейерни ленти навреме.

3. Помолете персонала да постави етикет "Чупливо" върху вашия багаж.

Това е добре познат трик в интернет: кажете на персонала на летището, че имате чупливи предмети в куфара си и ще получите специален стикер заедно с обещания, че ще се погрижат добре за багажа.

4. Не претъпквайте куфара си.

Носачите признават, че понякога превръщат носенето на куфарите в игра. "В трюма на самолета ние хвърляме куфарите един на друг от транспортната лента до подреждането им. Хвърляме ги толкова силно, колкото можем. Не бихме искали да ги повредим, но понякога това не е особено благоприятно за тях." Поради тази причина колкото по-тежък е вашият куфар, толкова повече щети може да понесе.

5. Изберете ярко оцветен, но не скъпоструващ куфар.

Скъпоструващият куфар може да попадне в ръцете на крадци, а сивият и обикновен - в ръцете на десетки пътници с подобен. Ако не искате багажът ви да стане собственост на някой друг, заложете на яркия цвят или модел, който изглежда евтин.

6. Преценете времето за междинно кацане.

Оказва се, че директните полети губят по-малко куфари, отколкото свързващите. Но не пренебрегвайте вторите напълно. Просто се уверете, че между тях има поне час, за да бъдете сигурни, че вашият багаж е на сигурно място.

7. Използвайте защитно фолио или покритие.

Спомняте ли си как подреждат куфарите на летището? Нито един крадец няма да може да достигне до вътрешността или да ги отвори по този начин.

8. Застраховайте ценния багаж.

Преди време пътник отлита от САЩ с 8 iPad-а в куфара си, които нямат застраховка или каквато и да е обявена стойност. Устройствата биват откраднати. Но поне пътникът получава възстановяване... от 30 долара. За да избегнете подобни ситуации, е най-добре да застраховате ценните вещи в куфара или поне да ги снимате на гишето за застрахователни цели.

9. Изберете хъбовете.

Хъбовете са летища, използвани от определени авиокомпании като основен център за трансфер на техните полети. Форбс казва, че е добре да ги използвате при свързващи полети. Подобни летища разполагат с по-прецизна система за пренасяне на багаж, отколкото другите авиокомпании с междинно кацане.

10. Снабдете се с GPS тракер.

Ако някога сте губили багаж или просто сте прекалено притеснени за вашите вещи, тогава определено се нуждаете от GPS тракер. Той е малък и евтин. Устройството може да определени своите координати чрез сателит и след това да ги прехвърли на вас по имейл или телефон. Просто го поставете във вашия куфар и го следете онлайн.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.independenttraveler.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиРецептиИсторияХранене при...ОрганизацииПсихологияСпортАлт. медицина