Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Карамелизирайте лук за 10 минути със сода

Карамелизирайте лук за 10 минути със сода

Карамелизирайте лук за 10 минути със сода - изображение
Карамелизираният лук е чудесна добавка към много ястия, която притежава наситен и богат вкус. За приготвянето на зеленчука обаче е нужно време, за да може захарите в него да се карамелизират и той бавно да покафенее. Вижте един лесен трик, който ще ви помогне да приготвите вкусната гарнитура за не повече от 10 минути.  
 
За целта добавете щипка сода за хляб (не повече от 1/8 чаена лъжичка на 2 чаши нарязан лук). Този натурален продукт действа като катализатор на процеса, тъй като способства за увеличаването на pH на лука и съответно ускорява карамелизирането. 
 
Допълнителен съвет: Тук може да видите как да си приготвите карамелизиран лук с масло и вино.

Източник: apronstringsblog.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаРецептиЛайфстайлНовиниСнимкиПсихологияИсторияИнтервютаПроизводителиХрани и ястияБотаникаДиети