Карамелизирайте лук за 10 минути със сода
Карамелизираният лук е чудесна добавка към много ястия, която притежава наситен и богат вкус. За приготвянето на зеленчука обаче е нужно време, за да може захарите в него да се карамелизират и той бавно да покафенее. Вижте един лесен трик, който ще ви помогне да приготвите вкусната гарнитура за не повече от 10 минути.
За целта добавете щипка сода за хляб (не повече от 1/8 чаена лъжичка на 2 чаши нарязан лук). Този натурален продукт действа като катализатор на процеса, тъй като способства за увеличаването на pH на лука и съответно ускорява карамелизирането.
Допълнителен съвет: Тук може да видите как да си приготвите карамелизиран лук с масло и вино.
Източник: apronstringsblog.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
ЗОЯ СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 200 гр.
ЗОЯ СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 500 гр.
НАЗОПЮР КОМПЛЕКТ ЗА НОСНИ ПРОМИВКИ - БУТИЛКА 236 мл + 4 сашета
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ГЕОРГАНИКС С КОКОСОВО МАСЛО И ЛЮТИВА МЕНТА 60 мл
НАЗОПЮР КОМПЛЕКТ САШЕТА ЗА НОСНИ ПРОМИВКИ * 20
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Открийте 4 ползи на содата за растенията в градината
- Елиминирайте нежеланото окосмяване с помощта на сода
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
Коментари към Карамелизирайте лук за 10 минути със сода