Карамелизирайте лук за 10 минути със сода

Карамелизираният лук е чудесна добавка към много ястия, която притежава наситен и богат вкус. За приготвянето на зеленчука обаче е нужно време, за да може захарите в него да се карамелизират и той бавно да покафенее. Вижте един лесен трик, който ще ви помогне да приготвите вкусната гарнитура за не повече от 10 минути.
За целта добавете щипка сода за хляб (не повече от 1/8 чаена лъжичка на 2 чаши нарязан лук). Този натурален продукт действа като катализатор на процеса, тъй като способства за увеличаването на pH на лука и съответно ускорява карамелизирането.
Допълнителен съвет: Тук може да видите как да си приготвите карамелизиран лук с масло и вино.
Източник: apronstringsblog.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
РЕСТАРТ ефервесцентни таблетки * 20
ХАЙТМАН ПЮР ЧИСТА ТЕЧНА СОДА 750 мл
СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 250 г ЗДРАВНИЦА
ХАЙТМАН ПЮР ЧИСТА КИСЛОРОДНА БЕЛИНА 350 г
СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 500 г ЗДРАВНИЦА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Ползи и вреди на червения лук
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Пилешки дробчета с лук
- Използвайте лук при грип и настинка
- Сода бикарбонат - скъпоценният бял прах
- Шалот, Лук шалот
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
Коментари към Карамелизирайте лук за 10 минути със сода