Карамелизирайте лук за 10 минути със сода
Карамелизираният лук е чудесна добавка към много ястия, която притежава наситен и богат вкус. За приготвянето на зеленчука обаче е нужно време, за да може захарите в него да се карамелизират и той бавно да покафенее. Вижте един лесен трик, който ще ви помогне да приготвите вкусната гарнитура за не повече от 10 минути.
За целта добавете щипка сода за хляб (не повече от 1/8 чаена лъжичка на 2 чаши нарязан лук). Този натурален продукт действа като катализатор на процеса, тъй като способства за увеличаването на pH на лука и съответно ускорява карамелизирането.
Допълнителен съвет: Тук може да видите как да си приготвите карамелизиран лук с масло и вино.
Източник: apronstringsblog.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 250 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН НАТРИЕВ БИКАРБОНАТ 100 г
СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 500 г ЗДРАВНИЦА
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ГЕОРГАНИКС С КОКОСОВО МАСЛО И ЛЮТИВА МЕНТА 60 мл
СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
Коментари към Карамелизирайте лук за 10 минути със сода