Карамелизирайте лук за 10 минути със сода

Карамелизираният лук е чудесна добавка към много ястия, която притежава наситен и богат вкус. За приготвянето на зеленчука обаче е нужно време, за да може захарите в него да се карамелизират и той бавно да покафенее. Вижте един лесен трик, който ще ви помогне да приготвите вкусната гарнитура за не повече от 10 минути.
За целта добавете щипка сода за хляб (не повече от 1/8 чаена лъжичка на 2 чаши нарязан лук). Този натурален продукт действа като катализатор на процеса, тъй като способства за увеличаването на pH на лука и съответно ускорява карамелизирането.
Допълнителен съвет: Тук може да видите как да си приготвите карамелизиран лук с масло и вино.
Източник: apronstringsblog.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
ЗОЯ СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 200 гр.
НАЗОПЮР КОМПЛЕКТ САШЕТА ЗА НОСНИ ПРОМИВКИ * 40
ХАЙТМАН ПЮР ЧИСТА КИСЛОРОДНА БЕЛИНА 350 г
РЕСТАРТ ефервесцентни таблетки * 20
ХАЙТМАН ПЮР ЧИСТА СОДА 500 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Открийте 4 ползи на содата за растенията в градината
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
Коментари към Карамелизирайте лук за 10 минути със сода