Карамелизирайте лук за 10 минути със сода

Карамелизираният лук е чудесна добавка към много ястия, която притежава наситен и богат вкус. За приготвянето на зеленчука обаче е нужно време, за да може захарите в него да се карамелизират и той бавно да покафенее. Вижте един лесен трик, който ще ви помогне да приготвите вкусната гарнитура за не повече от 10 минути.
За целта добавете щипка сода за хляб (не повече от 1/8 чаена лъжичка на 2 чаши нарязан лук). Този натурален продукт действа като катализатор на процеса, тъй като способства за увеличаването на pH на лука и съответно ускорява карамелизирането.
Допълнителен съвет: Тук може да видите как да си приготвите карамелизиран лук с масло и вино.
Източник: apronstringsblog.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
ЗОЯ СОДА БИКАРБОНАТ БЕЗ АЛУМИНИЙ 200 гр.
НАЗОПЮР КОМПЛЕКТ ЗА НОСНИ ПРОМИВКИ ЗА ДЕЦА - БУТИЛКА 118 мл + 20 сашета
ХАЙТМАН ОКСИ УОШ ПРЕПАРАТ ПРОТИВ ПЕТНА ЗА БЯЛО И ЦВЕТНО ПРАНЕ 50 г
НАЗОПЮР КОМПЛЕКТ САШЕТА ЗА НОСНИ ПРОМИВКИ * 40
ХАЙТМАН ПЮР ЧИСТА КИСЛОРОДНА БЕЛИНА 350 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Ползи и вреди на червения лук
- Как да почистим матрака от замърсявания, акари и бактерии в 3 стъпки?
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Направете си сами зелен лук в бутилка
- Сода бикарбонат - скъпоценният бял прах
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
Коментари към Карамелизирайте лук за 10 минути със сода