Карамелизирайте лук за 10 минути със сода
Карамелизираният лук е чудесна добавка към много ястия, която притежава наситен и богат вкус. За приготвянето на зеленчука обаче е нужно време, за да може захарите в него да се карамелизират и той бавно да покафенее. Вижте един лесен трик, който ще ви помогне да приготвите вкусната гарнитура за не повече от 10 минути.
За целта добавете щипка сода за хляб (не повече от 1/8 чаена лъжичка на 2 чаши нарязан лук). Този натурален продукт действа като катализатор на процеса, тъй като способства за увеличаването на pH на лука и съответно ускорява карамелизирането.
Допълнителен съвет: Тук може да видите как да си приготвите карамелизиран лук с масло и вино.
Източник: apronstringsblog.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Ползи и вреди на червения лук
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Салата от маслини и лук
- Как да си направите изкуствен сняг от сода за хляб
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
Коментари към Карамелизирайте лук за 10 минути със сода