Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите

Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите

от 29 апр 2014г.
Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Отпенването на бульона, което е прието да се прави, веднага щом заври, има и своите противници. Според тях пяната, получена при завирането на месни и костни бульони, не се отстранява, тъй като е погълнала голяма част от хранителните вещества на продуктите. В такъв случай ето как става избистрянето на бульона:

  • 30 минути преди да го свалите от огъня, в бульона прибавете 1 - 2 разбити сурови белтъка. Когато се свари, оставете сместа да се утаи, след което прецедете през гъста телена цедка.
  • Разбийте на пяна 2 белтъка с малко вода и лимонов сок или вино. Постепенно ги изсипете във врящия бульон и оставете да заврат. Свалете бульона от огъня и след 30 минути го прецедете.
  • Към врящия бульон прибавете добре измити черупки от яйца. Оставете да поври за около 10 минути с тях, след което го свалете от огъня и прецедете.
Още по темата:
  • Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
  • Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки
3.0/5 2 оценки

Коментари към Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
    www.framar.bg 
    на 08 June 2025 в 00:41
    Коментирайте "Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Тънкости за приготвяне на вкусни супи
  • Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
  • Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства
  • Сос бешамел с рибен бульон и каперси
  • Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
  • Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци
  • Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
  • Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи
  • Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки
  • Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Защо урината ви мирише - 16 възможни причини и здравни проблеми

преди 64 дни, 10 часа и 12 мин.

Как да си купуват лекарствата диабетици без здравни осигуровки и електронна рецепта?

преди 78 дни, 5 часа и 3 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 1 дни, 12 часа и 32 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 14 часа и 48 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 2 дни, 11 часа и 25 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 4 дни, 3 часа и 1 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival