Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите

Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите

от 29 апр 2014г.
Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Отпенването на бульона, което е прието да се прави, веднага щом заври, има и своите противници. Според тях пяната, получена при завирането на месни и костни бульони, не се отстранява, тъй като е погълнала голяма част от хранителните вещества на продуктите. В такъв случай ето как става избистрянето на бульона:

  • 30 минути преди да го свалите от огъня, в бульона прибавете 1 - 2 разбити сурови белтъка. Когато се свари, оставете сместа да се утаи, след което прецедете през гъста телена цедка.
  • Разбийте на пяна 2 белтъка с малко вода и лимонов сок или вино. Постепенно ги изсипете във врящия бульон и оставете да заврат. Свалете бульона от огъня и след 30 минути го прецедете.
  • Към врящия бульон прибавете добре измити черупки от яйца. Оставете да поври за около 10 минути с тях, след което го свалете от огъня и прецедете.
Още по темата:
  • Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
  • Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки
3.0/5 2 оценки

Коментари към Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
    www.framar.bg 
    на 25 July 2025 в 17:20
    Коментирайте "Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
  • Тънкости за приготвяне на вкусни супи
  • Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства
  • Сос бешамел с рибен бульон и каперси
  • Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
  • Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци
  • Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
  • Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи
  • Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки
  • Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Защо урината ви мирише - 16 възможни причини и здравни проблеми

преди 112 дни, 2 часа и 51 мин.

Как да си купуват лекарствата диабетици без здравни осигуровки и електронна рецепта?

преди 125 дни, 21 часа и 41 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 9 дни, 4 часа и 2 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 14 дни, 7 часа и 24 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 16 дни, 7 часа и 1 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 21 дни, 5 часа и 21 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИФАС ДВУФАЗЕН СПРЕЙ - БАЛСАМ ЗА БОЯДИСАНА КОСА 400 мл

МЕДИЦИНСКИ ПАМУК МЕДИКА 80 г

ФЛОРАНС НЕЙЧЪР МАСАЖЕН ГЕЛ ЗА УМОРЕНИ КРАКА 150 мл

ВЕГАВЕРО ЕКСТРАКТ ОТ БИО КОПРИВА капсули * 120

КАВИЦЕТИН таблетки 10 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДИВ ЯМ / СЛАДЪК КАРТОФ (КОРЕН) капсули * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:13:59

МЕДРОЛ таблетки 4 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:10:06

БИОХЕРБА ДЕМИР БОЗАН + ТИАМИН капсули 240 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:08:59

ЕРДОМЕД капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:08:39

АЦЦ 200 прах за перорален разтвор 200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:08:26
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival