Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки
За да не се развалят вкусовите им качества, а и за да ги направите по-удобни за използване във всяко ястие, може да "запечатате" подправките и билките в масло. За целта измийте и наситнете избраните от вас подправки, като може да си направите различни смеси от тях в зависимост от това какви ястия ще приготвяте. После разтопете маслото, с което разполагате и разбъркайте в него наситнените билки. Изсипете еднородната смес във формичка за лед и я сложете за няколко часа във фризера, за да стегне. После не е необходимо да съхранявате готовите билкови блокчета във фризера, а само в хладилник, където обикновено държите маслото.
Така вече разполагате с ароматен домашен бульон на блокчета, който може да прибавяте към ястието няколко минути, преди да го свалите от котлона.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
- Домашен зеленчуков бульон
- Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
- Сос бешамел с рибен бульон и каперси
- Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
- Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
- Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи
- Тънкости за приготвяне на вкусни супи
- Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства
Коментари към Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки