Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки

За да не се развалят вкусовите им качества, а и за да ги направите по-удобни за използване във всяко ястие, може да "запечатате" подправките и билките в масло. За целта измийте и наситнете избраните от вас подправки, като може да си направите различни смеси от тях в зависимост от това какви ястия ще приготвяте. После разтопете маслото, с което разполагате и разбъркайте в него наситнените билки. Изсипете еднородната смес във формичка за лед и я сложете за няколко часа във фризера, за да стегне. После не е необходимо да съхранявате готовите билкови блокчета във фризера, а само в хладилник, където обикновено държите маслото.
Така вече разполагате с ароматен домашен бульон на блокчета, който може да прибавяте към ястието няколко минути, преди да го свалите от котлона.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАТИСЪН БИО КОСТЕН БУЛЬОН ОТ ДОМАШНИ ПТИЦИ 240 мл
Нов ПРОМОМАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
Нов ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Тънкости за приготвяне на вкусни супи
- Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
- Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
- Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
- Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства
- Сос бешамел с рибен бульон и каперси
- Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
- Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи
Коментари към Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки