Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
С помощта на бульонните кубчета ние може да овкусяваме различни кулинарни изделия по един лесен и практичен начин. Ето защо е хубаво тези малки помощници винаги да ни бъдат под ръка. Бульонните кубчета, които са пуснати в продажба, съдържат голямо количество сол, нискокачествени мазнини и вредни за здравето добавки. Поради тази причина ви представяме един лесен и икономичен начин за създаване на свой собствен билков микс от изцяло натурални продукти.
Необходими продукти:
- зехтин
- морска сол (или хималайска сол)
- куркума на прах
- джинджифил на прах
- чесън на прах
- червен пипер на прах
- свежа целина (ситно нарязана)
- сушени домати (нарязани на кубчета)
- допълнителни подправки по желание
Начин на приготвяне:
Изсипете равни количества от сухите подправки в отделен съд. Разбъркайте добре съставките. Към тях добавете известно количество зехтин. Отново разбъркайте всичко до получаване на еднородна консистенция.
Начин на съхранение:
- Изсипете сместа в отделен съд с херметическо затваряне и я съхранявайте на сухо и прохладно място, за предпочитане в хладилник. Използвайте бульона в рамките на 15 дни.
- Ако искате да удължите годността на продукта, е нужно да разпределите сместа във форми за лед, след което да я замразите във фризера.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
- Домашен зеленчуков бульон
- Сос бешамел с рибен бульон и каперси
- Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
- Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
- Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи
- Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки
- Тънкости за приготвяне на вкусни супи
- Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства
Коментари към Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия