Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Вижте 5 здравни ползи от слънчевите бани

Вижте 5 здравни ползи от слънчевите бани

Вижте 5 здравни ползи от слънчевите бани  - изображение
Вижте пет причини, които ще ви накарат да откриете плажния сезон, но не забравяйте, че е необходимо да защитите кожата си от палещите слънчеви лъчи. 
 
1.  Слънчевата баня осигурява на организма ценния витамин D. Слънчевата светлина е най-добрият природен ресурс на това важно хранително  вещество, което играе решаваща роля за поддържането на цялостното здраве на  организма. Ето защо, редовното прилагане на слънчеви бани помага за борба с редица здравословни проблеми, причинени от липсата на този витамин.
 
2. Слънчевите бани засилват защитните сили на организма. Те повишават имунната система и се борят успешно с вирусите и бактериите, причиняващи инфекция. 
 
3. Слънчевата вода е и чудесно средство за отстраняване на токсините от организма. Той може да улесни действията на черния дроб и да разруши токсичните отпадъци,  образувани в тялото ни, така че да можем да се предпазим от фатални заболявания.
 
4. Честото излагане на умерено слънце заздравява костната система, тъй като стимулира абсорбцията на калций. Освен това поддържа плътността на ценния минерала в костите.
 
5.  Излагането на слънчева светлина помага за производството на хормоните на настроението - ендорфин и серотонин, които са от съществено значение за справянето с депресията. Освен това насърчава производството на мелатонин от епифизната жлеза, което помага да се справите с безсънието.
 
Допълнителен съвет: Не забравяйте, че е изключително важно да защитите кожата си  от силното слънце. Слънчевите бани могат да бъдат много полезни, но при прилагането им е необходимо да се спазват предпазни правила.
 
Източник: beautyglimpse.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиТестовеФизиологияЗдравни съветиВидеоАлт. медицинаЛеченияНовиниИсторияЕ-тата в хранитеСпортБотаника