Начало Съвети Околна среда и бит За дома Внесете комфорт в живота си с тези 14 трика

Внесете комфорт в живота си с тези 14 трика

Внесете комфорт в живота си с тези 14 трика - изображение

Мисленето извън кутията значително може да улесни вашия живот, като ви помогне да разрешите много досадни проблеми и да се насладите на това, което обичате да правите. Представяме ви тези 15 малки трика. Сигурни сме, че те могат да бъдат от полза на абсолютно всички от вас.

1. Спуснете топка за тенис от тавана до нивото на предното стъкло на автомобила. Тя ще ви помогне при паркиране в гаража. След като предното стъкло на колата докосне топката, вие ще бъдете на точното място.

2. Може да използвате следния вид семеен календар за отбелязване на рождените дни. По този начин няма да забравите да поздравите своите роднини.

3. Отрежете гърлото на празна пластмасова бутилка и го използвайте, за да затворите опаковката на хранителни продукти, като зърнени храни или тестени изделия.

4. Направете си полезен държач за готварска книга от стара закачалка за дрехи.

5. Може да използвате дъното на голяма пластмасова бутилка за разреждане или смесване на боята, като същевременно използвате гърлото като поставка за четка.

6. Ако не разполагате със средство за заточване на ножици, тогава може да прибегнете до употребата на алуминиево фолио. Вземете един лист от него и го нарежете на тънки ленти. Вашата ножица ще бъде като нова.

7. За да не се налага да държите мръсните пирони с уста, докато сглобявате дървено изделие, ги промушете през работните ръкавици.

8. Стара стойка за книга може да бъде използвана като поставка за таблет.

9. Лимонът е чудесен заместител на конвенционалните препарати за почистване. Той е безопасен и икономичен.

10. Използвайте гребен, за да предпазите пръстите от нараняване, докато забивате пирон.

11. Поставете няколко куки върху завесите за душ - те могат да бъдат изключително полезни за съхранение на различни неща, от които имате нужда.

12. Използвайте токата на стар предпазен колан, за да съхранявате ключовете на сигурно място.

13. Магнитните ленти могат да бъдат чудесно средство за съхраняване на инструментите. Така те ще ви бодат под ръка винаги, когато имате нужда от тях.

14. Използвайте стара бутилка от кетчуп, за да си приготвите палачинки. По този начин е много по-лесно да изсипете точното количество смес в тигана.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.nethemb.org.sg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитно