Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома?

Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома?

Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома? - изображение

Ако смятате да ходите на почивка и да оставите храната във фризера, тогава прочетете тази статия. В нея ние ще ви покажем един лесен трик, който да помогне за определяне годността на замразените продукти.

Понякога, когато сте далеч от дома, токът може да спре и това да доведе до размразяване, а понякога дори до влошаване на качеството на храната. За да разберете дали тя е останала непокътната, след изключване на захранването, използвайте следния трик.

Напълнете чаша с вода и я поставете във фризера. Оставете я да се замрази и я извадете от там. Поставете монета на повърхността й и отново я върнете във фризера.

Ако намерите монетата на дъното на чашата, след като се върнете от почивка, трябва да изхвърлите цялата храна незабавно. Това означава, че токът е спрял за толкова дълго време, че е успял да разтопи и замрази продуктите повторно. Ако монетата се намира на повърхността, следователно не е имало прекъсване на електрозахранването и храната е също толкова добра, колкото преди да бъде поставена във фризера. Ако монетата е в средата на чашата, вероятно токът е спирал за кратък период от време и повечето продукти са все още пресни.

За всеки случай, ако не сте сигурни дали храната е безопасна, я изхвърлете. Най-важното нещо в живота е и винаги ще бъде здравето.

Източник: www.brightside.me

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноРецептиНормативни актовеИстория