Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата

Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата

от 23 окт 2019г., обновено на 24 окт 2019г.
Редактор: Маргарита Добрева
Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Дори и да харесвате определена верига ресторанти, трябва да знаете, че качеството на храната, която сервират на различни места, в действителност може да зависи от ръководството и персонала. За да избегнат негативни преживявания, готвачите и другите служители на кафенетата и ресторантите споделят своите собствени наблюдения, които могат да ви помогнат да предвидите колко добро ще бъде храненето, още преди да сте започнали.

  • Ако има машина за безалкохолни напитки на самообслужване, вземете бяла салфетка и преминете с нея през вътрешната страна на накрайника. Ако се оцвети в розово, оранжево или кафяво, пропуснете напитката. Накрайникът на машината трябва да бъде чист. Ако е розов или оранжев, значи това е мухъл. Ако е кафяв, вероятно е кола кола. Но ако накрайникът за колата е поставен на мястото на спрайта и все още е кафяв, тогава знайте, че той не е почистен правилно.

Машина за безалкохолни

  • Когато сервитьорът не може да препоръча храна, това е лош знак. Добрите ресторанти не само позволяват на своите служители да опитват храната, но и ги насърчават да правят това, за да може да осъществят обратна връзка с клиентите. 
  • Ако менюто в ресторанта е дълго, това означава, че повечето ястия са замразени. Освен това е много трудно да се обучат хора, които да правят 40 различни неща, така че качеството ще пострада. 
  • Погледнете солницата. Ако е мръсна, вероятно и кухнята е такава. 
Мръсна солница
  • Попитайте откъде идват стридите. Ако не знаят, откажете поръчката. Този съвет работи за повечето морски дарове. 
  • Понеделник и четвъртък са типичните дни за инвентаризация, ето защо е препоръчително да се храните в ресторант в началото и средата на седмицата, за да се насладите на възможно най-прясната храна. 
  • Не купувайте напитки от развлекателни центрове (като зали за боулинг или билярд, нощни клубове и други), които никога не почистват своите чешми за бира. Те могат да съдържат мухъл. 
  • Ако се намирате в етнически ресторант и всички клиенти са от въпросния етнос, вероятно храната ще бъде страхотна. 
Етнически ресторант
  • Ако отидете на ресторант и забележите, че масите са мръсни, напуснете веднага. Има голяма вероятност в кухнята положението да бъде още по-лошо. 
  • Ако в ресторанта има кафемашина, погледнете стиймъра. Ако е покрит с бяло, това означава, че не се почиства след разпенване на млякото. Най-вероятно парата не се пуска след загряване на напитката. Това означава, че млякото остава в накрайника, което води до развитието на бактерии при неговото нагряване. Не поръчвайте кафе оттам. 
  • Отворената кухня е съвременна тенденция. Ако влезете в сравнително нов ресторант и забележите, че кухнята е затворена, това е лош знак. 
Отворена кухня
  • Отидете в тоалетната и вижте колко добре е поддържана. Това може да ви каже всичко, което трябва да знаете за мястото.
Източник:

brightside.me, pixabay.com

Още по темата:
  • Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
  • Използвайте 4 трика за лесно почистване с бял оцет Използвайте 4 трика за лесно почистване с бял оцет
  • Използвайте кола за чистене до блясък и махане на ръжда Използвайте кола за чистене до блясък и махане на ръжда
  • Как да изчистим белите варовикови петна по мивката за броени минути? (видео) Как да изчистим белите варовикови петна по мивката за броени минути? (видео)
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани със СТАТИЯТА

БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA
48.30лв. / 24.70 €

БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA

МАШИНА ЗА ВАКУУМИРАНЕ И ДВОЙНО ЗАПЕЧАТВАНЕ STARLYF VACUUM SEALER
159.00лв. / 81.30 €

МАШИНА ЗА ВАКУУМИРАНЕ И ДВОЙНО ЗАПЕЧАТВАНЕ STARLYF VACUUM SEALER

Безплатна доставка за България!
ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT35100 размери 25 x 30 см * 50
27.50лв. / 14.06 €

ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT35100 размери 25 x 30 см * 50

ЦЕКОТЕК САНДВИЧ МЕЙКЪР ROCK`N TOAST SQUARE 03030
83.00лв. / 42.44 €

ЦЕКОТЕК САНДВИЧ МЕЙКЪР ROCK`N TOAST SQUARE 03030

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СВОБОДНОСТОЯЩО РЕНДЕ NICER DICER MANDO
119.00лв. / 60.84 €

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СВОБОДНОСТОЯЩО РЕНДЕ NICER DICER MANDO

ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24 см BERLINGER HAUS MONACO COLLECTION BH7087
99.00лв. / 50.62 €

ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24 см BERLINGER HAUS MONACO COLLECTION BH7087

Коментари към Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата
    www.framar.bg 
    на 16 August 2025 в 10:07
    Коментирайте "Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Кухненски мерки
  • 28 вкусни снимки от кухнята на Узбекистан...не е за гладни
  • Направете смес за паниране по 7 начина
  • Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
  • Как да отстраним миризмата на загоряло?
  • Използвайте 4 трика за лесно почистване с бял оцет
  • Превърнете кухнята в топло и уютно място за цялото семейство
  • Използвайте кола за чистене до блясък и махане на ръжда
  • Как да изчистим белите варовикови петна по мивката за броени минути? (видео)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни ИталияНазначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

Назначението на антиваксъри в Комитета по ваксинационни политики разбуни Италия

от 15 авг 2025г.Прочети повече
Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцесСпасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

Спасиха мъж с 12-милиметрова костица от риба в езика, причинила абсцес

от 15 авг 2025г.Прочети повече
Един баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим целЕдин баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим цел

Един баща за синдрома на празното гнездо: Не трябва да запълваме празнина, а да намерим цел

от 15 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 30 дни, 20 часа и 49 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 36 дни, 11 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите
Още интересни публикации
17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята

17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята

от 07 авг 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОСТ - НЕПРОЛ М гел 50 г

ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФУКОИДАН капсули * 60

МЕТАЛЕН КАПАН ЗА ПЛЪХОВЕ K - 3003

ОЛАНЗАКОН таблетки 10 мг * 28 ФАРМАКОНС

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД + В6 СТИК с вкус на кола * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:55:10

АЦЦ 200 прах за перорален разтвор 200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:53:43

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: Десислава от 15 авг 2025г. в 15:39:16

СИНТРОМ таблетки 4 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 15:04:32

ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ ПРЕСТО

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 авг 2025г. в 14:47:52
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival