Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата
Дори и да харесвате определена верига ресторанти, трябва да знаете, че качеството на храната, която сервират на различни места, в действителност може да зависи от ръководството и персонала. За да избегнат негативни преживявания, готвачите и другите служители на кафенетата и ресторантите споделят своите собствени наблюдения, които могат да ви помогнат да предвидите колко добро ще бъде храненето, още преди да сте започнали.
- Ако има машина за безалкохолни напитки на самообслужване, вземете бяла салфетка и преминете с нея през вътрешната страна на накрайника. Ако се оцвети в розово, оранжево или кафяво, пропуснете напитката. Накрайникът на машината трябва да бъде чист. Ако е розов или оранжев, значи това е мухъл. Ако е кафяв, вероятно е кола кола. Но ако накрайникът за колата е поставен на мястото на спрайта и все още е кафяв, тогава знайте, че той не е почистен правилно.
- Когато сервитьорът не може да препоръча храна, това е лош знак. Добрите ресторанти не само позволяват на своите служители да опитват храната, но и ги насърчават да правят това, за да може да осъществят обратна връзка с клиентите.
- Ако менюто в ресторанта е дълго, това означава, че повечето ястия са замразени. Освен това е много трудно да се обучат хора, които да правят 40 различни неща, така че качеството ще пострада.
- Погледнете солницата. Ако е мръсна, вероятно и кухнята е такава.
- Попитайте откъде идват стридите. Ако не знаят, откажете поръчката. Този съвет работи за повечето морски дарове.
- Понеделник и четвъртък са типичните дни за инвентаризация, ето защо е препоръчително да се храните в ресторант в началото и средата на седмицата, за да се насладите на възможно най-прясната храна.
- Не купувайте напитки от развлекателни центрове (като зали за боулинг или билярд, нощни клубове и други), които никога не почистват своите чешми за бира. Те могат да съдържат мухъл.
- Ако се намирате в етнически ресторант и всички клиенти са от въпросния етнос, вероятно храната ще бъде страхотна.
- Ако отидете на ресторант и забележите, че масите са мръсни, напуснете веднага. Има голяма вероятност в кухнята положението да бъде още по-лошо.
- Ако в ресторанта има кафемашина, погледнете стиймъра. Ако е покрит с бяло, това означава, че не се почиства след разпенване на млякото. Най-вероятно парата не се пуска след загряване на напитката. Това означава, че млякото остава в накрайника, което води до развитието на бактерии при неговото нагряване. Не поръчвайте кафе оттам.
- Отворената кухня е съвременна тенденция. Ако влезете в сравнително нов ресторант и забележите, че кухнята е затворена, това е лош знак.
- Отидете в тоалетната и вижте колко добре е поддържана. Това може да ви каже всичко, което трябва да знаете за мястото.
Източник:
brightside.me, pixabay.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ 2хVT35100 25 см / 30 см * 100
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ПОМОЩНИК CHEF BASKET - МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН ДОМАШЕН УРЕД
БУБА ГОЛЯМА ДЕТСКА КУХНЯ YOUR KITCHEN FS818
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Използвайте кола за чистене до блясък и махане на ръжда
- Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?
- Кухненски мерки
- Със сода и кислородна вода ще направите чудеса в чистенето
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
Коментари към Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата