Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата
Дори и да харесвате определена верига ресторанти, трябва да знаете, че качеството на храната, която сервират на различни места, в действителност може да зависи от ръководството и персонала. За да избегнат негативни преживявания, готвачите и другите служители на кафенетата и ресторантите споделят своите собствени наблюдения, които могат да ви помогнат да предвидите колко добро ще бъде храненето, още преди да сте започнали.
- Ако има машина за безалкохолни напитки на самообслужване, вземете бяла салфетка и преминете с нея през вътрешната страна на накрайника. Ако се оцвети в розово, оранжево или кафяво, пропуснете напитката. Накрайникът на машината трябва да бъде чист. Ако е розов или оранжев, значи това е мухъл. Ако е кафяв, вероятно е кола кола. Но ако накрайникът за колата е поставен на мястото на спрайта и все още е кафяв, тогава знайте, че той не е почистен правилно.
- Когато сервитьорът не може да препоръча храна, това е лош знак. Добрите ресторанти не само позволяват на своите служители да опитват храната, но и ги насърчават да правят това, за да може да осъществят обратна връзка с клиентите.
- Ако менюто в ресторанта е дълго, това означава, че повечето ястия са замразени. Освен това е много трудно да се обучат хора, които да правят 40 различни неща, така че качеството ще пострада.
- Погледнете солницата. Ако е мръсна, вероятно и кухнята е такава.
- Попитайте откъде идват стридите. Ако не знаят, откажете поръчката. Този съвет работи за повечето морски дарове.
- Понеделник и четвъртък са типичните дни за инвентаризация, ето защо е препоръчително да се храните в ресторант в началото и средата на седмицата, за да се насладите на възможно най-прясната храна.
- Не купувайте напитки от развлекателни центрове (като зали за боулинг или билярд, нощни клубове и други), които никога не почистват своите чешми за бира. Те могат да съдържат мухъл.
- Ако се намирате в етнически ресторант и всички клиенти са от въпросния етнос, вероятно храната ще бъде страхотна.
- Ако отидете на ресторант и забележите, че масите са мръсни, напуснете веднага. Има голяма вероятност в кухнята положението да бъде още по-лошо.
- Ако в ресторанта има кафемашина, погледнете стиймъра. Ако е покрит с бяло, това означава, че не се почиства след разпенване на млякото. Най-вероятно парата не се пуска след загряване на напитката. Това означава, че млякото остава в накрайника, което води до развитието на бактерии при неговото нагряване. Не поръчвайте кафе оттам.
- Отворената кухня е съвременна тенденция. Ако влезете в сравнително нов ресторант и забележите, че кухнята е затворена, това е лош знак.
- Отидете в тоалетната и вижте колко добре е поддържана. Това може да ви каже всичко, което трябва да знаете за мястото.
Източник:
brightside.me, pixabay.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА РОЛКИ ЗА ВАКУУМИРАНЕ VT35140 15 см / 300 см * 2
ИСО ДЪРВЕНА КУХНЯ С ОБОРУДВАНЕ И ПРИБОРИ KRU4581
ПЛИТКА ТЕНДЖЕРА С КАПАК 28 см BERLINGER HAUS BH7090
БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА КУХНЕНСКА ВЕЗНА KS 19 FRESH
ПРОМОБУБА МАЛКА ДЕТСКА РОЗОВА КУХНЯ COOK 008-915
ЦЕКОТЕК ТОСТЕР STEEL & TOAST 2S 03035
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Кухненски мерки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Отървете се от молците в кухненския шкаф само с лавандулово масло
- Ето как се е променил дизайнът на кухнята през последните 500 години
- Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
Коментари към Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата