Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата

Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата

от 23 окт 2019г., обновено на 24 окт 2019г.
Редактор: Маргарита Добрева
Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Дори и да харесвате определена верига ресторанти, трябва да знаете, че качеството на храната, която сервират на различни места, в действителност може да зависи от ръководството и персонала. За да избегнат негативни преживявания, готвачите и другите служители на кафенетата и ресторантите споделят своите собствени наблюдения, които могат да ви помогнат да предвидите колко добро ще бъде храненето, още преди да сте започнали.

  • Ако има машина за безалкохолни напитки на самообслужване, вземете бяла салфетка и преминете с нея през вътрешната страна на накрайника. Ако се оцвети в розово, оранжево или кафяво, пропуснете напитката. Накрайникът на машината трябва да бъде чист. Ако е розов или оранжев, значи това е мухъл. Ако е кафяв, вероятно е кола кола. Но ако накрайникът за колата е поставен на мястото на спрайта и все още е кафяв, тогава знайте, че той не е почистен правилно.

Машина за безалкохолни

  • Когато сервитьорът не може да препоръча храна, това е лош знак. Добрите ресторанти не само позволяват на своите служители да опитват храната, но и ги насърчават да правят това, за да може да осъществят обратна връзка с клиентите. 
  • Ако менюто в ресторанта е дълго, това означава, че повечето ястия са замразени. Освен това е много трудно да се обучат хора, които да правят 40 различни неща, така че качеството ще пострада. 
  • Погледнете солницата. Ако е мръсна, вероятно и кухнята е такава. 
Мръсна солница
  • Попитайте откъде идват стридите. Ако не знаят, откажете поръчката. Този съвет работи за повечето морски дарове. 
  • Понеделник и четвъртък са типичните дни за инвентаризация, ето защо е препоръчително да се храните в ресторант в началото и средата на седмицата, за да се насладите на възможно най-прясната храна. 
  • Не купувайте напитки от развлекателни центрове (като зали за боулинг или билярд, нощни клубове и други), които никога не почистват своите чешми за бира. Те могат да съдържат мухъл. 
  • Ако се намирате в етнически ресторант и всички клиенти са от въпросния етнос, вероятно храната ще бъде страхотна. 
Етнически ресторант
  • Ако отидете на ресторант и забележите, че масите са мръсни, напуснете веднага. Има голяма вероятност в кухнята положението да бъде още по-лошо. 
  • Ако в ресторанта има кафемашина, погледнете стиймъра. Ако е покрит с бяло, това означава, че не се почиства след разпенване на млякото. Най-вероятно парата не се пуска след загряване на напитката. Това означава, че млякото остава в накрайника, което води до развитието на бактерии при неговото нагряване. Не поръчвайте кафе оттам. 
  • Отворената кухня е съвременна тенденция. Ако влезете в сравнително нов ресторант и забележите, че кухнята е затворена, това е лош знак. 
Отворена кухня
  • Отидете в тоалетната и вижте колко добре е поддържана. Това може да ви каже всичко, което трябва да знаете за мястото.
Източник:

brightside.me, pixabay.com

Още по темата:
  • Със сода и кислородна вода ще направите чудеса в чистенето Със сода и кислородна вода ще направите чудеса в чистенето
  • Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
  • Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим? Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
  • Използвайте 4 трика за лесно почистване с бял оцет Използвайте 4 трика за лесно почистване с бял оцет
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани със СТАТИЯТА

БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA
48.30лв. / 24.70 €

БАМБУКОВА КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA

НЕЗАЛЕПВАЩА ПОДЛОЖКА ЗА БАРБЕКЮ И ФУРНА HANDY ROAST
29.90лв. / 15.29 €

НЕЗАЛЕПВАЩА ПОДЛОЖКА ЗА БАРБЕКЮ И ФУРНА HANDY ROAST

ЛАЙКА КУТИЯ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT3304
44.80лв. / 22.91 €

ЛАЙКА КУТИЯ ЗА ВАКУУМИРАНЕ модел VT3304

ЦЕКОТЕК ЧОПЪР TITAN GLASS 1000 03043
103.00лв. / 52.66 €

ЦЕКОТЕК ЧОПЪР TITAN GLASS 1000 03043

БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА КУХНЕНСКА ВЕЗНА модел KS 19 BLACK
42.00лв. / 21.47 €

БОИРЕР ЕЛЕКТРОННА КУХНЕНСКА ВЕЗНА модел KS 19 BLACK

ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
49.90лв. / 25.51 €

ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116

Коментари към Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата
    www.framar.bg 
    на 01 October 2025 в 04:30
    Коментирайте "Готвачи споделят тъмните тайни на кафенетата и ресторантите, които лесно могат да забележат от прага на вратата"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Кухненски мерки
  • Със сода и кислородна вода ще направите чудеса в чистенето
  • Как да отстраним миризмата на загоряло?
  • Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
  • Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
  • Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
  • 28 вкусни снимки от кухнята на Узбекистан...не е за гладни
  • Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях
  • Как да сгънем салфетките под формата на двоен конус
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Популярно лекарство за косопад е свързано със сериозни психични проблемиПопулярно лекарство за косопад е свързано със сериозни психични проблеми

Популярно лекарство за косопад е свързано със сериозни психични проблеми

от 30 сеп 2025г.Прочети повече
Как да укрепим коленете си, за да ни служат дълго времеКак да укрепим коленете си, за да ни служат дълго време

Как да укрепим коленете си, за да ни служат дълго време

от 30 сеп 2025г.Прочети повече
Лечението на още 36 болести при децата ще бъдат заплащани от НЗОКЛечението на още 36 болести при децата ще бъдат заплащани от НЗОК

Лечението на още 36 болести при децата ще бъдат заплащани от НЗОК

от 30 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 4 дни, 11 часа и 26 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 13 дни, 14 часа и 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХЕРБАЛКАН ЖЪЛТ КАНТАРИОН тинктура 50 мл

КРИСПАКТ саше 20 млрд. * 30

КОЛАГЕН ЛИКУИД течни сашета * 20 ФОРТЕКС

СКОПРИЛ КОМБО таблетки 10 мг / 5 мг * 30

ХАРТМАН ХИДРОФИЛМ ПЛЮС ПРЕВРЪЗКА 5 см / 7.2 см * 5

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

РЕДУКТОР капки очи 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 сеп 2025г. в 17:01:38

БРОНХОСТОП сироп 150 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 сеп 2025г. в 16:49:18

БРОНХОСТОП сироп 150 мл

Коментар на: Василева от 30 сеп 2025г. в 16:10:45

АЛОКСИ инжекционен разтвор 0.05 мг / мл 5 мл * 1

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 сеп 2025г. в 14:54:01

БРЕЙН БУСТЕР сироп 250 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 сеп 2025г. в 14:52:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival