Начало Съвети Здрав дух Общуване Задайте 10 въпроса на вашия партньор, за да създадете силна и здрава връзка

Задайте 10 въпроса на вашия партньор, за да създадете силна и здрава връзка

Задайте 10 въпроса на вашия партньор, за да създадете силна и здрава връзка - изображение

Доктор Сюзън Еделман, сертифициран психиатър, споделя, че ключът към изграждането на силна и здрава връзка се крие в задаването на въпроси. Те разкриват характера на човек и показват дали може да отговори честно и да приема критика. Тези въпроси помагат за изграждане на доверие между партньорите и хвърлят светлина върху някои проблеми. Нека видим кои са те.

1. "Колко си близък със семейството си?"

Доктор Еделман казва, че задаването на подобен въпрос може да помогне за изграждане на доверие и емоционална интимност. Всяко семейство има своите проблеми. Тяхното разкриване ви позволява да опознаете любимия човек и да разберете причините за неговото поведение.

2. "Защо ти е трудно да говориш с мен?"

Много двойки изпитват притеснения при обсъждане на дадени теми. Разберете кои са те и защо вашата половинка не иска да говори за тях. Отговорът може да бъде малко осъдителен, но трябва да го приемете, ако искате да изградите връзка, основана на взаимно доверие.

3. "С кое постижение се гордееш най-много?"

Споделянето на постижението, което изпълва с гордост любимия човек, разкрива неговата основна цел в живота. Разберете коя е тя. И внимавайте. Ако вашата половинка не може да отговори напълно честно на въпроса, има голяма вероятност да стигнете до грешни заключения.

4. "Какво мислиш за нашата връзка?"

Никой не обича да бъде питан директно дали обича своя партньор и колко. Въпросът, посочен по-горе, представлява небрежен подход за получаване на подобна информация. Може да разберете какво чувства любимия човек и какво мисли за вашата връзка, без да се налага да изрича големи думи, които може би все още не е готов да каже.

5. "Кой е най-лошият ти спомен?"

Този въпрос помага за изграждането на интимна връзка също толкова добре, колкото и онзи за семейството на партньора. Хората смятат, че е лесно да се говори за хубавите моменти, но се въздържат са мислят и да обсъждат лошите. Ако го направят, това означава да отворят прозорец към своето сърце и минало.

6. "Кое беше последното нещо, за което плака?"

Плачът разкрива емоции, породени от неприятни чувства или събития. Той е продължение на предишния въпрос. Способността да говорите за нещо болезнено означава, че имате доверие на човека, с когото споделяте своята болка.

7. "Ако можеше да промениш нещо в живота си, какво щеше да бъде то?"

Отговорът на този въпрос показва дали вашият партньор разпознава отрицателните черти в своя характер и дали желае да ги промени. Ако е така, това означава, че той иска да знаете неговите недостатъци и да му помогнете да се отърве от тях.

8. "Какво би направил, ако ти остават само 6 седмици живот?"

Това е хипотетичен въпрос, който приканва партньора да помисли върху нещата, които са най-важни за него. По този начин може да "надникне" дълбоко в душата си, за да сподели своите крайни цели и желания.

9. "Как изглежда перфектният ден за теб?"

Всеки човек има различни източници на радост. Този въпрос показва кои точно са те. Важно е да осъзнавате нуждите и желанията на вашия партньор. Тяхното разкриване изисква отваряне на малка част от сърцето му към вас самите.

10. "Кои са петте неща, за които си най-благодарен в момента?

Да бъдете благодарни за своя живот означава, че оценявате хората около вас и осъзнавате колко е важно да не приемате това, което имате, за даденост. Отговорът на вашия партньор разкрива кое е най-ценното нещо за него.

Бонус

Друг много важен въпрос е дали партньорът ви доверява своите тайни. Джей Хоуп Суис, експерт в областта на семейните отношение, казва, е важно да знаете дали любимият човек се чувства комфортно във вашата компания, за да разкрие най-пазените и най-неудобни тайни. Ако не, тогава вероятно имате сериозни проблеми за решаване. Ако, от друга страна, отговорът е "да", значи вървите по прав път и трябва да бъдете също толкова искрени, колкото самия него.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: rd.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноСнимкиИсторияНовини