Начало Съвети Здрав дух Общуване Не се примирявайте с тези 11 ситуации във връзката

Не се примирявайте с тези 11 ситуации във връзката

Не се примирявайте с тези 11 ситуации във връзката - изображение

Живеем в свят на прогресивни технологии, но понякога все още следваме отживелите правила на взаимоотношенията. Например ситуациите, които са забранени за обсъждане. Вижте кои са те и защо не трябва да се примирявате с тях.

1. Здраве

Не сте хипохондрик само защото се чувствате зле, но не се правете на безсмъртни. Оставете партньора ви да ви помогне, защото и двамата сте в един екип. И винаги може да се подкрепяте.

2. Интимни моменти

Очевидно е, че ако човек не знае какъв е проблемът, той няма как да го разреши. Много двойки обаче са сигурни, че затрудненията от интимен характер могат да изчезнат сами. Но това не е така. Ето защо здравият разум трябва да надделее над срамежливостта.

3. Вашите забавни и странни навици

Всеки има свои собствени навици. Някои хора са срамежливи, а други обичат да танцуват с маракаси. Може да харесвате комикси, LEGO и Backstreet Boys. Партньорът ви също има подобни "пристрастявания". Опитайте се да поговорите за собствените си навици. Вероятно имате повече общи неща, отколкото предполагате.

4. Безразличие към децата

Разбира се, мит е, че всеки обича децата. Може да отложите семейното планиране, ако не се чувствате готови. Само трябва да обсъдите това с вашия партньор.

5. Финансови въпроси

"Нямаме никакви пари." "Не е необходимо да го купуваме сега." Някои хора са прекалено срамежливи, за да кажат тези неща, защото се страхуват да не изглеждат алчни и арогантни. Важно е да обсъдите семейния бюджет, използвайки правилните думи.

6. Недостатъци и неуспехи на партньора

Не трябва да обвинявате вашия партньор, но определено трябва да обсъдите всичко по мирен начин, защото не бива да таите лоши чувства е себе си.

7. Правото да останете сами

Всеки има право да помързелува за известно време. Понякога трябва да останем насаме със своите мисли и никой да не ни безпокои. Необходимо е да разберем, че фразата "Искам да си почина" не означава "Вече не те обичам".

8. Лични проблеми

Няма съмнение, че никой не харесва, когато някой разказва една и съща история отново и отново. Но мълчанието влошава ситуацията. Съществува тънка граница между сдържаност и нежелание за разстройване на някого.

9. Родители

Хубаво е, когато постигате компромис с родителите на партньора си. Но ако смятате, че те искат да контролират живота ви, не се колебайте да бъдете искрени. Напомнете на партньора си (и на себе си), че имате собствено семейство, а не цял семеен клан.

10. Планове за бъдещето

Не е нужно да следвате "правилния" житейски сценарий, ако той противоречи на вашите мечти. Излишните жертви са ужасни и за двама ви. Искате ли някакви промени в живота си? Споделете ги с вашия партньор. Какво ще стане, ако той иска същото? Ако не направите това, може да обсъдите други варианти.

11. Проява на комплекси

Щастливите отношения и критиките за външния вид никога не вървят ръка за ръка. Разбира се, всеки харесва красивите черти на лицето и тонизираните тела. Но вие обичате партньора си не заради неговия външен вид, нали?

Теми, които трябва да избягвате:

  • Сравнение с другите. Забравете фрази като "Но той/тя прави... а ти не..." и "Ти си като майка ми/баща ми..." и така нататък.
  • Слабостите на партньора. Всеки има притеснения, които трябва да бъдат забравени. Не въвеждайте вашия партньор в личните си трагедии. Фантазии като "Моята мечтана приятелка/Моят мечтан приятел..." Подобни неща карат партньорите ви да мислят, че не са достатъчно добри. Това въобще не е вдъхновяващо. 
  • Разговор за бившите. Вашето минало трябва да остане зад гърба ви. Не му позволявайте да разваля настоящите ви взаимоотношения.
  • Негативни коментари за родителите/приятелите на вашата половинка. Мненията могат да се променят, но човекът, с когото искате да бъдете, винаги ще помни неприятните думи.

Източник: www.brightside.me
Снимка:www.huffingtonpost.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиНовиниИстория