Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Защитете дома си, докато сте далеч, чрез 10 начина

Защитете дома си, докато сте далеч, чрез 10 начина

Защитете дома си, докато сте далеч, чрез 10 начина - изображение

Според официалната статистика, за една година в Барселона се обират близо 7000 апартамента. Има ли някакъв шанс да защитим домовете си от крадците, дори да не може да си позволим скъпи алармени системи за сигурност? Представяме ви няколко прости, но ефективни съвета, които да помогнат за разрешаване на този проблем.

1. Скрийте ценните вещи, когато у дома има непознати

Докато поправя нещо под мивката, водопроводчикът разполага с достатъчно време да огледа всичко наоколо. Той може да се окаже лош човек. И да предоставя информация на своите съучастници. Също така може да открадне чантата или обеците ви, които се намират на масата. Разбира се, това не означава, че всички водопроводчици или други работници са крадци, но винаги трябва да бъдете внимателни. Препоръчваме да се запознаете с рецензиите на компанията, преди да се обадите на електротехник или водопроводчик.

2. Не позволявайте на крадеца да чуе, че телефона ви звъни

Някои крадци използват трик със стационарен телефон: те се обаждат по домашния и чакат отговор. Ако не го получат, това означава, че в апартамента няма никой. Заглушаването и намаляване на звука, от друга страна, може да обърка потенциалния крадец.

3. Защитете прозорците

Друг популярен начин за влизане в имота е през прозорците. Ето защо е препоръчително да инсталирате решетки, ако живеете на първи или втория етаж. Не забравяйте, че трябва да разполагате с авариен изход в случай на извънредна ситуация: снабдете се с решетки, които могат да бъдат отключвани и заключвани.

4. Обърнете внимание на територията около имота

Ако имате къща, не позволявайте на крадците да мислят, че в нея не живее никой. Погрижете се за тревата през лятото и поддържайте пътя чист през зимата.

5. Възползвайте се от страха на крадците

Крадците се страхуват да бъдат хванати. Препоръчваме да поставите знак, който гласи "охраняем обект" пред входната врата. По този начин може да ги накарате да мислят два пъти, преди да влязат.

6. Изхвърлете кутиите за скъпи продукти правилно

Ако изхвърляте кутия от нов хладилник или телевизор, може да привлечете потенциални крадци, които да откраднат вашата придобивка. За да избегнете подобни проблеми, най-добре да разкъсате опаковата, преди да я поставите в коша за боклук.

7. Преструвайте се

Представете си, че напускате дома за известно време. Вече сте на улицата и изведнъж забелязвате странен човек. Той може да чака да си тръгнете, за да влезе с взлом във вашия дом. Не се плашете: обърнете се и вдигнете ръка така, сякаш махате на някой от прозореца.

8. Проверете ключалката

Ако забелязвате драскотини по ключалката, това означава, че крадците са се опитали да я разбият. Така че, преди да отворите вратата и да влезете в дома, направете внимателен оглед, за да имате възможност да реагирате бързо при извънредна ситуация.

9. Позволете на слънцето да влезе в дома ви

Ако прозорците са покрити в продължение на няколко дни, това може да означава, че в жилището няма никой. Все пак, кой обича да живее без слънчева светлина? Така че, ако напускате имота за известно време, не забравяйте да се уверите, че прозорците са затворени плътно и завесите са открехнати леко, за да създадете илюзия, че вътре има някой.

10. Не давайте информация по телефона

Трябва да бъдете внимателни със странни компании за комунални услуги, които се обаждат по домашния телефон и задават въпроси за семейството и работното място. Или питат колко души живеят с вас. Това е един от методите, които крадците използват, за да се доберат до информация за имота и най-подходящото време за влизане в него.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: mooreappraisalfirm.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияАнкетиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайл