Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина

В 100 грама плодове от райска ябълка се съдържат 200 мг калий, 15 мг натрий, 127 мг калций, 56 мг магнезий, 42 мг фосфор, 2,5 мг желязо, манган, мед, никел, кобалт, йод, ябълчна и лимонена киселина, както и много витамини (А, B1, B2, B3, C, D). Благодарение на това, райската ябълка се препоръчва при анемия, кървящи венци, сърдечно-съдови заболявания и други. Ако не е достатъчно узряла обаче и плодът не е достигнал състояние на желе, обикновено има силно тръпчив и не дотам приятен вкус. Най-лесният начин да направите райските ябълки по-сладки е като ги поставите във фризера. След 10 часа ги извадете и размразете - тогава плодът ще бъде като желе. За да намалите стипчивостта на райската ябълка, я накиснете за 12 часа в топла вода или за 1 - 2 дни я съхранявайте в найлонов плик заедно с узрели ябълки, домати или банани. Ако се налага бързо да премахнете тръпчивостта й, надупчете плодовете с игла, потопена в алкохол и тя ще изчезне за няколко часа.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WINTER 80 г + 15 хартиени филтъра
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Подгответе черешите, преди да ги дадете на детето си
- Приложете този лесен метод за равномерно зреене на ананаса
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Райска ябълка - ползи и вреди за здравето
- Десерт от цедено кисело мляко с райска ябълка, ядки и мед
- Спестете време с тези 17 малки хитринки
- Райска ябълка
- Маски за лице с райска ябълка
- Как да запазим ягодите свежи за по-дълго време?
- Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома?
Коментари към Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина