Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина

В 100 грама плодове от райска ябълка се съдържат 200 мг калий, 15 мг натрий, 127 мг калций, 56 мг магнезий, 42 мг фосфор, 2,5 мг желязо, манган, мед, никел, кобалт, йод, ябълчна и лимонена киселина, както и много витамини (А, B1, B2, B3, C, D). Благодарение на това, райската ябълка се препоръчва при анемия, кървящи венци, сърдечно-съдови заболявания и други. Ако не е достатъчно узряла обаче и плодът не е достигнал състояние на желе, обикновено има силно тръпчив и не дотам приятен вкус. Най-лесният начин да направите райските ябълки по-сладки е като ги поставите във фризера. След 10 часа ги извадете и размразете - тогава плодът ще бъде като желе. За да намалите стипчивостта на райската ябълка, я накиснете за 12 часа в топла вода или за 1 - 2 дни я съхранявайте в найлонов плик заедно с узрели ябълки, домати или банани. Ако се налага бързо да премахнете тръпчивостта й, надупчете плодовете с игла, потопена в алкохол и тя ще изчезне за няколко часа.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WINTER 80 г + 15 хартиени филтъра
НовАЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НовНЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Приложете този лесен метод за равномерно зреене на ананаса
- Консервирайте пресните яйца, като ги замразите
- Райска ябълка
- Как да съхраняваме чесъна. Изпробвани начини + рецепта за чеснова подправка
- Райска ябълка - ползи и вреди за здравето
- Десерт от цедено кисело мляко с райска ябълка, ядки и мед
- Въздействие на храните върху тялото през различните периоди на денонощието
- Как да съхраним броколите свежи за по-дълго?
- Хубаво е да накиснем марулята във вода преди консумация
Коментари към Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина