Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Избягвайте да носите тези 8 неща, когато пътувате със самолет

Избягвайте да носите тези 8 неща, когато пътувате със самолет

Избягвайте да носите тези 8 неща, когато пътувате със самолет - изображение

Независимо дали избирате дрехи за кратък или дълъг полет, важно е да се чувствате удобно в тях и да стоите далеч от неприятности. Това са няколко съвета, предоставени от стюардеси и други пътници, относно нещата, които трябва да избягвате при пътуване със самолет.

1. Парфюм

По време на полет може да попаднете в малка, но претъпкана зона. Избягвайте да използвате тежки парфюми. Те могат да предизвикат раздразнение сред останалите пътници. Освен това е възможно да има такива, които страдат от астма и алергия.

2. Тесни дрехи

Забравете за тесните дрехи, ако полетът ви трае повече от 4 часа. Хората, които пътуват на дълги разстояния, са изложени на риск от ДВТ (дълбока венозна тромбоза). Това състояние се характеризира с образуване на кръвен съсирек във вените. За да го предотвратите, носете компресионни чорапи и удобни дрехи. Не забравяйте да ставате и да се разхождате на всеки час.

3. Сложни елементи

Тоалетните в самолета са малки. Ако носите гащеризон, трудно може да го свалите. Препоръчително е да облечете нещо, което е практично и удобно. Дрехите с много копчета и ципове само могат да ви затруднят и да направят вашето пътуване със самолета неприятно.

4. Дрехи и бижута, съдържащи метал

Не е изненадващо, че обувките и накитите, съдържащи метал, могат да забавят придвижването през детектора. Неочакваното тук е, че някои пуловери имат вградени метални нишки. Лесно може да свалите обувките, ако е необходимо, но не и да направите това със самото текстилно изделие.

5. Летни дрехи

Избягвайте да носите летни дрехи по време на полет, дори да пътувате към топла страна. Не забравяйте, че температурите в самолета могат да бъдат изненадващо ниски. Наличието на няколко слоя дрехи е от съществено значение за вашето удобно пътуване.

6. Контактни лещи

Средната влажност на въздухоплавателните средства може да достигне до 20%. Това води до изсушаване на контактните лещи и дразнене на очите. Ако ви предстои дълъг полет, е препоръчително да махнете лещите, особено по време на сън.

7. Високи токчета

Охраната на летището може да ви помоли да свалите обувките си. Тя прави това по две причини. Първата е, че токчетата могат да съдържат забранени предмети, а втората - те са създадени от метални конструкции, способни да задействат детектора. Никой не обича да стои бос на летището. Освен това, вашите крака могат да се подуят по време на полет. Ето защо трябва да избягвате високи обувки, докато пътувате със самолет.

8. Тениска с неподходящ надпис

Няма да повярвате, но има хора, които не се допускат до самолета, заради тяхното облекло. Причините могат да бъдат най-различни: прекалено къса рокля, смъкнати панталони, тениска с неподходящ надпис, боси крака, клинове и други. Някои от тези решения са спорни, затова се опитайте да бъдете разумни, когато избирате вашето облекло.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.thelist.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиРецептиЛюбопитноИсторияХранене при...Организации