Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Избягвайте металните предмети в облеклото, когато летите със самолет

Избягвайте металните предмети в облеклото, когато летите със самолет

Избягвайте металните предмети в облеклото, когато летите със самолет - изображение
Пътуването със самолет се счита за един от най-безопасните начини за придвижване на далечни разстояния. То обаче изисква стриктно спазване на определени правила заради строгите мерки за сигурност по летищата. За да пристигнете в добро настроение в избраната от вас посока, последвайте следните съвети за избора на облекло преди полет.
 
  • Избягвайте наличието на метални предмети в облеклото, защото може да задействат детекторите за метал. Изберете дрехи с по–малко закопчалки и редуцирайте количеството бижута, шноли и подобни аксесоари. 

  • Същото важи и за обувките. Освен, че е препоръчително да не изобилстват от метални капси, те задължително трябва да са ви удобни. 

  • Обърнете внимание и на колана - нужен аксесоар на повечето дънки, който също може да накара скенера да изпищи. Така че предвидете деним или панталони, които не се нуждаят от колан. Или най-малко бъдете подготвени да го премахнете, преди чекирането. 

Допълнителен съвет: И накрая не забравяйте да изпразните джобовете си от ключове и стотинки, защото те също могат да задействат скенера.

Източник: airfarewatchdog.com, снимка: revista22.ro

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноРецептиХранене при...Организации