Начало Съвети Околна среда и бит За дома Използвайте лампа от хималайска сол при алергии и астма

Използвайте лампа от хималайска сол при алергии и астма

Използвайте лампа от хималайска сол при алергии и астма - изображение

Лампите с хималайска сол не само изпълват стаята с приятна мека светлина, но имат свойството да пречистват въздуха от замърсяващи вълни и частици. Те създават спокойна атмосфера, а освен това помагат за облекчаването на симптомите при проблеми, свързани с дихателните пътища.

Ето как поставянето на лампа с хималайска сол подобрява качеството на въздуха и помага да дишате свободно:

1. Пречистване на замърсителите
Едно от най-известните приложения на лампите с хималайска сол е способността им да премахват частиците от домашен прах, полен, цигарен дим и други микрозамърсители. Те имат хигроскопични свойства, което означава, че привличат от въздуха водните молекули заедно с чуждите частици, които носят. Лампата е нагрята и водата се изпарява обратно във въздуха, докато замърсителите остават.

Лампа от хималайска сол

2. Облекчаване на алергии и астма
Понеже лампите привличат частици на прах, мухъл и други микроскопични материали, те могат значително да намалят симптомите при дихателни проблеми. Освен това хималайската сол има благотворно влияние върху дихателните пътища и дори се използва за някои видове инхалатори.

3. Намалява кашлицата
Лампата не само привлича частици, но и променя заряда на молекулите, които освобождава. Въздухът вкъщи обикновено е зареден с позитивни йони, чиито основен източник са електрическите устройства. Лампите с хималайска сол освобождават водна пара, заредена с негативни йони. Те имат благоприятен ефект върху дишането, защото стимулират активността на власинките на трахеята, които предпазват дробовете от замърсители.

Хималайска сол

4. Неутрализират електромагнитната радиация и статичното електричество
Днес домовете ни са се превърнали в полета на радиация от различни уреди и устройства. Рядко се замисляме за постоянното облъчване, на което сме подложени, но то може да има негативни последици върху здравето ни. Освобождавайки негативни йони във въздуха, лампите с хималайска сол неутрализират електромагнитна радиация и е подходящо да бъдат поставени близо до компютър, телевизор или друго електрическо устройство.

Редактор: Гергана Стоева
Източник: naturallivingideas.com
Снимки: invitinghome.com / wayfair.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаЛайфстайлЛеченияМикробиологияНовиниИсторияЗдравни проблемиРецептиВидеоСпортСъставкиЕ-тата в хранитеХранене при...ОрганизацииСпециалистиБотаникаКлинични пътеки