Начало Съвети Здраво тяло Златната възраст Използвайте лесен трик за откриване на Алцхаймер с линия и фъстъчено масло

Използвайте лесен трик за откриване на Алцхаймер с линия и фъстъчено масло

Използвайте лесен трик за откриване на Алцхаймер с линия и фъстъчено масло - изображение

Методите, използвани за диагностициране на различни заболявания, са разнообразни, но не всички са толкова сложни. Понякога може да се натъкнете на някои доста точни резултати с помощта на различни трикове. Специалисти от Университета във Флорида, САЩ, откриват интересен начин за идентифициране на болест на Алцхаймер.

Те измерват способността на пациентите да усещат ароматите. Изследователите взимат пластмасова линия и купичка с фъстъчено масло. След това проверяват на колко сантиметра трябва да държат хранителния продукт от носа на пациентите, за да го помиришат.

 

Специалистите забелязват нещо много интересно по време на експеримента. Пациентите, които страдат от Алцхаймер или друго заболяване, отговорно за появата на деменция в ранен етап, усещат аромата много по-добре с дясната ноздра, отколкото с лявата.

Изследователите твърдят, че миризмата обикновено се долавя на разстояние от 20 сантиметра. И това е така за пациентите, които използват дясната ноздра. Но когато я закрият с ръка, разстоянието намалява с близо 10 сантиметра.

Този метод е много интересен и практичен и, както става ясно, не изисква сложна процедура за постигане на определени заключения.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: onejive.com
Снимка: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛеченияСоциални грижиХранене при...ПсихологияЛюбопитноИсторияЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаИзследванияБотаникаПроизводители