Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте сяра при артритни и мускулни болки

Използвайте сяра при артритни и мускулни болки

Използвайте сяра при артритни и мускулни болки - изображение

За повечето от нас сярата e непознат елемент, защото, за разлика от други хранителни добавки, рядко получава толкова внимание. Обикновено я свързваме със свойства като лесна запалимост и „миризма на развалени яйца”, но всъщност органичната сяра няма аромат и е много полезна.

Сярата присъства в тъканите на всички живи организми, а след калция и фосфора, тя е третият най-разпространен елемент в човешкото тяло. Тя се съдържа в протеиновите храни и някои зеленчуци, като освен това може да се приема под формата на естествена хранителна добавка метилсулфонилметан (МСМ).

 Метилсулфонилметан

Сярата се използва за облекчаване на артритни и мускулни възпаления, а освен това детоксикира организма и помага за изчистване на лицето от кожни проблеми като акне и екзема. Ето как МСМ съдейства за поддържането на ставните връзки при артрит, остеопороза или физическо натоварване:

1. Намалява болката и възпалението
Артритът е заболяване, което се причинява от износване на ставите и води до симптоми на болка, скованост и ограничен диапазон на движение. МСМ се използва за облекчаване на състоянието, защото понижава отделянето на молекули, предизвикващи възпалителни процеси в тялото, а освен това повишава нивата на антиоксидантите.
Болки в ставитеПроучвания показват, че редовният прием помага за подобряване на артритните симптоми и по-свободно движение на засегнатите стави. Също така може да се комбинира с други добавки за артрит, като така повишава ефективността им.

2. Подобрява възстановяването на мускулите
Натоварващите физически упражнения често водят до усещане на болка, възпаление и умора в мускулите. Органичната сяра помага за намаляване на оксидативния стрес и ускоряване на процесите на възстановяване. Изследванията показват, че добавката съдейства за облекчаване на болката след интензивно физическо натоварване и може да се използва от хора, занимаващи се със спорт.

Спорт

3. Източници и прием
Естествено сярата присъства в състава на различни протеинови храни като яйца, ядки и бобови култури. Освен това се съдържа в зеленчуци като броколи, карфиол, брюкселско и обикновено зеле, както и лук, чесън и праз.

Добавката метилсулфонилметан (МСМ) може да се намери на таблетки и прах, а препоръчителният дневен прием е около 1,500-4,000 милиграма.

Различни видове зеле

Редактор: Гергана Стоева
Източници: healthline.com / drjockers.com / livestrong.com
Снимки: noosasportsphysio.com.au / sigmaaldrich.com / yuuto.co.uk / static1.squarespace.com
drweil.com / vox-cdn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛеченияСъставкиСнимкиЕ-тата в хранитеХрани и ястияЗдравни съветиНовиниНаучни публикацииЛюбопитноПсихологияХранене при...ВидеоНормативни актовеИнтервютаОрганизацииАлт. медицинаИзследванияКлинични пътекиСпециалистиБотаникаИсторияАнкети