Как да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове?
Сушените плодове на пазара са обработени със серен диоксид или както го изписват върху етикетите - консервант Е220. Той предотвратява развитието на микроорганизми в сушените плодове и не им позволява да потъмняват. Използва се най-вече за апетитен външен вид и увеличаване срока на годност. Въпреки това, консервантът може да има токсично действие, особено при приемане на по-големи количества от него. Затова ви предлагаме следния метод, чрез който да го отстранявате от продуктите въз основа на неговата висока разтворимост във вода.
Накиснете сушените плодове във вода на стайна температура (достатъчно количество вода, за да ги покрие напълно). След около 1 час я излейте и ги накиснете в нова вода за още половин час. Накрая ги изплакнете добре, преди да ги консумирате.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!СЕБОМАКС КРЕМ ПРОТИВ СЕБОРЕЯ 30 мл.
ИЗБЕЛВАЩА ПАСТА ЗА ЗЪБИ ОПАЛЕСЦЕНС СЕНЗИТИВ РЕЛИЙФ 100 мл
КОКОНА ФУУТ ГАРД КРЕМ ЗА КРАКА 50 мл
НАХТКЕРЦЕН СЕНСИБЕЛ ИНТЕНЗИВЕН БАЛСАМ 50 мл
СЕРЕН САПУН 60 г НИЯ МИЛВА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Използвайте 4 начина за премахване на мастило от текстил и кожа
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Каламинов лосион
- Дюля
- Естествени алтернативи срещу сухи и напукани устни
- Млечно смути със замразени плодове
- Инозитол (витамин В8)
Коментари към Как да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове?