Как да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове?
Сушените плодове на пазара са обработени със серен диоксид или както го изписват върху етикетите - консервант Е220. Той предотвратява развитието на микроорганизми в сушените плодове и не им позволява да потъмняват. Използва се най-вече за апетитен външен вид и увеличаване срока на годност. Въпреки това, консервантът може да има токсично действие, особено при приемане на по-големи количества от него. Затова ви предлагаме следния метод, чрез който да го отстранявате от продуктите въз основа на неговата висока разтворимост във вода.

Накиснете сушените плодове във вода на стайна температура (достатъчно количество вода, за да ги покрие напълно). След около 1 час я излейте и ги накиснете в нова вода за още половин час. Накрая ги изплакнете добре, преди да ги консумирате.

Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!СЕБОМАКС КРЕМ ПРОТИВ СЕБОРЕЯ 30 мл.
КОКОНА ФУУТ ГАРД КРЕМ ЗА КРАКА 50 мл
НАХТКЕРЦЕН СЕНСИБЕЛ ИНТЕНЗИВЕН БАЛСАМ 50 мл
БИОХЕРБА МИНЕРАЛНА СОЛ № 12 КАЛЦИУМ СУЛФУРИКУМ 100 мг таблетки * 230
ОЛИМП ЛАБС АРТИКОН MSM капсули * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Ябълките подобряват имунитета и работата на белите дробове
- Малина
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Разберете какво количество витамини и минерали трябва да приемате всеки ден, за да бъдете здрави
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
Коментари към Как да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове?