Начало Съвети Околна среда и бит За дома Използвайте 15 малки хитринки от миналото, за да направите живота си по-лесен

Използвайте 15 малки хитринки от миналото, за да направите живота си по-лесен

Използвайте 15 малки хитринки от миналото, за да направите живота си по-лесен - изображение

През 1910г. Gallaher Ltd. Tobacco Company публикува 100 карти с хитринки за живота под заглавието "Как се прави?". Кой може да предположи, че няколко години по-късно те все още са актуални.

1. Как да съживим отрязаните цветя?

За да подмладите увехналите цветя, ги поставете в съд с гореща вода. Когато тя започне да се охлажда, цветовете ще се съживят. След това отрежете стъблата на цветята и ги поставете в студена вода.

2. Как да измием бутилка?


Почистете вътрешната част от бутилката, като я напълните с вода и пясък и я разклатите енергично.

3. Как да се отървем от мастилени петна върху носната кърпичка?

Ако сте имали нещастието да изцапате носната кърпа с мастило, тогава веднага я потопете в съд с прясно мляко. Не след дълго време петното само ще излезе.

4. Как да открием влажност в леглото?

За да разберете дали вашето легло е влажно, поставете огледало между чаршафите. Ако то се замъгли след няколко минути, дори и по-малко, е най-добре да не спите в това легло.

5. Как да сварим напукани яйца?


За да сварите напуканите сурови яйца, без да разливате техните вътрешни части, просто добавете малко натурален ябълков оцет към водата.

6. Как да тестваме маслото?


Изображението показва всичко: втрийте малко масло върху парче хартия и го запалете. Чистото масло има лек и деликатен аромат, докато маргарина притежава неприятна миризма.

7. Как да извадим цепеница или парче стъкло?


Напълнете бутилка с гореща вода и допрете засегнатата зона към гърлото на съда. Когато тя започне да се охлажда, ще засмуче кожата и по този начин ще улесни изваждането на частиците от нея.

8. Как да лекуваме навяхвания?


Повдигнете изкълчената става и я увийте в студена мокра кърпа, поддържайки я влажна за постоянно, както е показано на изображението. Нанасянето на зехтин или мехлем също може да помогне.

9. Как да носите тежка кана?


Правилният начин за носене на кана е показан от дясната страна на изображението - той предотвратява накланянето на съда и разливането на вода по пода.

10. Как да разделим заседналите чаши?


Най-добрият начин да разделите две заседнали чаши една в друга, е като запълните горната със студена вода, а долната потопите в гореща вода. Така те ще могат да се "отлепят" отведнъж.

11. Как да запалим клечка кибрит, когато е ветровито?


Направете няколко резки по клечката, както е показано на изображението. Когато запалите главата, треските ще се запалят изведнъж.

12. Как да направим картофите сухи и брашнени?


За да направите картофите сухи и брашнени, добавете малко сол и захар, докато ги варите. Когато са готови, излейте водата и поставете тенджерата върху котлона, като през цялото време я разклащате, за да може картофите да станат еднакво сухи.

13. Как да режем пресен хляб?


Потопете ножа в гореща вода за 10-15 минути, след което нарежете хляба на забавен кадър.

14. Как да запазим ценните вази?


Запълнете вазите с пясък. Той помага за поддържане на стабилността на основите, тъй като оказва тежест върху тях. Този метод е подходящ за вази с малки основи.

15. Как да запазим яйцата пресни?


За да запазите яйцата за по-дълго време, ги поставете в сол и ги съхранявайте на сухо и прохладно място.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.trendhunter.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитно