Използвайте 3 трика за бързо приготвяне на салата Капрезе

Капрезе е традиционно италианско ястие, което включва домати, моцарела и ароматен босилек. Вижте три трика, които ще ви помогнат за мигновеното приготвяне на тази изключително вкусна и здравословна салата.
- За да обелите доматите по–бързо и лесно, направете Х-образен разрез в долната им част с помощта на остър нож. После ги потопете в кипяща вода за около 10-15 секунди. През това време обвивката им ще започне сама да се отлепя по краищата на разреза. Изчакайте доматите да изстинат и внимателно отстранете обелките.

- За да разрежете по-лесно равномерни парчета моцарела, предварително замразете сиренето в продължение на 15 минути.

- За по–бързото нарязване на босилек пък, навийте листенцата на фунийка както e показано на снимката и действайте.

- Остава само да добавите зехтин, лимонов сок и сол на вкус.
Любопитна информация: Названието на салата Капрезе идва от остров Капри и се свързва с цветовете на продуктите в нея – червен, бял и зелен като цветовете на италианското знаме.
Източници: iowagirleats.com, dinnerseries.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Салата от маслини и лук
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Топла салата от печен нахут, кейл и сушени домати
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Салата от сварени моркови с чесън и магданоз
Коментари към Използвайте 3 трика за бързо приготвяне на салата Капрезе