Начало Съвети Здрав дух Емоции Каква е тайната за върховно щастие, според датчаните?

Каква е тайната за върховно щастие, според датчаните?

Каква е тайната за върховно щастие, според датчаните? - изображение

Дания заема челни позиции в класациите за най-щастливи страни в света. Много датчани се позовават на своята дългогодишна концепция за намиране на радост в скучното ежедневие като голям принос. Как се нарича тази концепция? "Hygge" (Хюг). Хюг се свързва най-вече с чувството на комфорт, сигурност и принадлежност. Някога да сте били увити с одеяло и чаша топъл чай в ръце? Поздравления. Вие сте имали Хюг. Ето няколко неща, които може да направите, за да поканите Хюг във вашия дом и живот тази година.

1. Инвестирайте в свещи.


Датчаните изгарят повече свещи, отколкото всяка друга страна в света и това е добра причина. Реално трепкащите пламъци, прекрасните аромати и нежното кехлибарено сияние допринасят за омайната атмосфера.

2. Направете си любимата топла напитка.


Топлите напитки внасят уют във всяка една ситуация. Освен това те помагат за сгряване на тялото отвътре навън.

3. Поддържайте връзка с приятелите.


Дори да се чувствате самотни, смисълът да бъдете близо до хората, които обичате е ключов фактор в Хюг. Поканете приятели у дома, пригответе вкусно ястие и просто поговорете - без телефони и отвличане на вниманието. Бъдете там на момента.

4. Насладете се на уюта.


Пуловери, одеяла, дебели чорапи: комфортът е от съществено значение за Хюг. Така че в нощите, когато дъждовете и зимните ветрове "обикалят" навън, се приберете у дома, настанете се удобно във възможно най-уютното нещо, което намерите и се насладете на вечерта.

5. Забавете темпото.


Сред всички атрибути на Хюг - осветление и топли напитки, одеяла и камини - в основата стои идеята за отделено време, в което да се насладите на всички тези неща. Светът няма да спре да се върти, затова че сте намерили време, за да се радвате на живота.

6. Посрещнете природата.


По-голямата част от скандинавските страни включва изобилие от естествени гори и растения. Излезте навън, откъснете няколко цветя, занесете ги у дома и се насладете на аромата и свежестта, които внасят те.

7. Пригответе импровизирана храна.


Откажете се от полуфабрикатите. Вместо това поканете няколко приятели и създайте красива импровизирана храна. Съчетайте я с греяно вино и почувствайте ритъма на щастието.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.desktopwalls.net

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниЛюбопитноСоциални грижиСнимкиПсихологияЗдравни съветиАнкети