Как да варим червеното цвекло, за да запази витамините си?
За да се възползваме в максимална степен от полезните свойства на плодовете и зеленчуците, е необходимо да ги консумираме в сурово състояние. Някои зеленчуци обаче, като червеното цвекло например, биха могли да причинят дискомфорт в храносмилателната система на хора с по-уязвима стомашна лигавица. В такива случаи е по-подходящо да се яде сварено или приготвено на пара. Червеното цвекло е твърдо и изисква много време да се вари, докато омекне напълно. Но колкото по-дълга е термичната обработка, толкова по-малко витамини и минерални вещества остават в зеленчука. Затова приложете следния съвет.
Нарежете на едри парчета цвеклото или го оставете цяло, ако главите са по-малки. Сложете го в кипяща вода само за 15 - 20 минути и го свалете от огъня. После го отцедете и го изсипете в студена вода или го поставете под струя течаща студена вода за няколко минути. Така то ще стане достатъчно крехко за консумация, без да е варено продължително време.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТОНА БИО СКИН ФУУД 150 г
БЕТА - ЛИЦИЙ капсули * 60
УЛТИМАТ ХАРТ ХЕЛТ капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България! ПРОМОПОТЕНСИ ТЕРАПИ капсули * 60
БИОТОНА БИО СУПЕР БУУСТ 150 г
БОНБОНИ ПЛОДОВИ + ВИТ. А, С И Е ЗА ДЕЦА SANCT BERNHARD
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Боядисайте косата си червена с домашна боя
- Отстранете камъните в жлъчката със сок от цвекло
- Червено цвекло
- Сок от червено цвекло срещу анемия
- Червеното цвекло - природно средство срещу запек
- Как да си направим естествен оцветител от червено цвекло?
- Детоксикирайте организма си с напитки от червено цвекло
Коментари към Как да варим червеното цвекло, за да запази витамините си?