Как да варим червеното цвекло, за да запази витамините си?
За да се възползваме в максимална степен от полезните свойства на плодовете и зеленчуците, е необходимо да ги консумираме в сурово състояние. Някои зеленчуци обаче, като червеното цвекло например, биха могли да причинят дискомфорт в храносмилателната система на хора с по-уязвима стомашна лигавица. В такива случаи е по-подходящо да се яде сварено или приготвено на пара. Червеното цвекло е твърдо и изисква много време да се вари, докато омекне напълно. Но колкото по-дълга е термичната обработка, толкова по-малко витамини и минерални вещества остават в зеленчука. Затова приложете следния съвет.
Нарежете на едри парчета цвеклото или го оставете цяло, ако главите са по-малки. Сложете го в кипяща вода само за 15 - 20 минути и го свалете от огъня. После го отцедете и го изсипете в студена вода или го поставете под струя течаща студена вода за няколко минути. Така то ще стане достатъчно крехко за консумация, без да е варено продължително време.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОМУРАКОЛ ДЖЕНТЪЛ ЪП капсули * 120
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ ЦВЕКЛО 1000 мл
ЛИБИДО ТЕРАПИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО прах 150 г NATURE'S WAY
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Отстранете камъните в жлъчката със сок от цвекло
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Червено цвекло
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Червеното цвекло - природно средство срещу запек
- Девет заболявания, които лекува червеното цвекло
- Салата от цвекло с майонеза, чесън и орехи
Коментари към Как да варим червеното цвекло, за да запази витамините си?