Как да добавите повече фитонутриенти към вашата диета

Фитонутриентите са набор от полезни хранителни вещества, които могат да се открият в плодовете, зеленчуците и билките. Те са отлични съюзници в борбата срещу хроничните възпаления и недостигът на витамини и минерали. Освен това предпазват от вредното въздействие на свободните радикали - една от основните причини за появата на различни заболявания като рак, диабет, инсулт, деменция и други.
Риганът, магданозът и дивият лук са чудесни източници на фитонутриенти. Те не само подобряват вкуса и аромата на някои ястия, но и допринасят за общото благосъстояние на организма. Ето как.
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша ситно нарязан риган
- 1/4 чаена чаша ситно нарязан див лук
- 1/2 чаена чаша ситно нарязан магданоз
- 1/2 чаена чаша кристална морска сол Малдон

Начин на приготвяне:
Смесете солта и билките в купа. Изсипете върху хартия за печене и оставете на пряка слънчева светлина за 36-48 часа. Не забравяйте да разбърквате от време на време, за да аерирате и разбиете бучките. Прехвърлете в буркан с херметическо затваряне и използвайте в рамките на месец.
Редактор: Маргарита Добрева
Източник: learningherbs.com
Снимка: learningherbs.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КЕЛТСКА СОЛ - ГРАНУЛИ - ЕСТЕСТВЕНО ВЛАЖНА 1 кг LE GUERANDAIS
КЕЛТСКА СОЛ - ФИНА - ЕСТЕСТВЕНО ИЗСУШЕНА 500 г LE GUERANDAIS
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
ДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ КАЛИЕВА СОЛ 200 г
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какво лекува английската сол
- Солени пръчици
- Солта може да бъде и полезна
- Оформяме вкусовите си предпочитания още в първите месеци от живота си
- Измийте стъклените съдове със солена вода, за да заблестят отново
- Ефект от завишения прием на сол върху кръвопотока в мозъка
- Използвайте морско зеле вместо сол
- Десет начина да подправите ястията, без да добавяте сол
- При ужилване от медуза използвате лимонов сок и сол
- Натрий – значение за организма и хранителни източници
Коментари към Как да добавите повече фитонутриенти към вашата диета