Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Как да изберете най-доброто място в самолета

Как да изберете най-доброто място в самолета

Как да изберете най-доброто място в самолета - изображение

Както вече знаем, позиционирането в самолета зависи от различни фактори и най-вече изборът на авиокомпания. Ето защо резервирането на хубаво място въобще не е лесна задача. За щастие има няколко съвета, които могат да помогнат в това начинание:

  • Има специални уебсайтове, където може да разгледате разположението на седалките в самолетите, които принадлежат към различни авиокомпании. Това ви позволява да прецените дали има възможност да се насладите на гледката през прозореца или трябва да се навеждате постоянно, за да видите пейзажите.
  • Не искате да слушате шума от двигателя? Тогава изберете място, което се намира близо до носа на самолета. В този случай може да чувате разговорите между стюардесите, но те едва ли са по-шумни от двигателя на въздухоплавателното средство. Ако случайно "изпуснете" тези места, настанете се до пътеката, тъй като там е по-тихо, отколкото до прозорците.
  • Между другото, местата в началото на самолета имат допълнително предимство - храната започва да се сервира от вас, затова разполагате с по-голям избор от ястия. Пътниците в дъното на въздухоплавателното средство рядко могат да избират между риба и пилешко месо.
  • Ако сте високи, не забравяйте да седнете близо до аварийния изход - там има повече място между редовете на седалките и няма да се налага да свивате колената си през цялото време.
  • Имайте предвид, че седалките до аварийния изход не се накланят, за да не пречат в случай на евакуация. Поради тази причина може да не са най-добрият избор за някои пътници.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: nypost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиРецептиИсторияХранене при...ОрганизацииПсихологияСпортАлт. медицина