Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
С цел увеличаване на реколтата, употребата на пестициди в селското стопанство нараства с всяка изминала година. Това се случва въпреки доказателствата за връзката между някои химикали и увреждания на нервната система, генетични мутации и рак. Идеалната превантивна мярка е да ядем само такива продукти, които са отглеждани чрез биологично земеделие. Но това не е практично за повечето хора. Затова:
- когато е възможно, купувайте домашно култивирани или поне местни плодове и зеленчуци, вместо вносни.
- бъдете особено внимателни с прасковите, целината, черешите, ягодите и марулите. Те са по-склонни към замърсяване, отколкото други плодове и зеленчуци. Царевицата, цветното зеле, бананите и динята се замърсяват много по-малко;
- измивайте старателно и подсушавайте плодовете и зеленчуците преди консумация.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕГУЛАТПРО МЕТАБОЛИК солуцио 350 мл.
Безплатна доставка за България!АМИКС ЛАЙФС ВИТАЛИТИ АКТИВ таблетки * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Използвайте 4 начина за премахване на мастило от текстил и кожа
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Най-добрите витамини за коса, кожа и нокти
- Алкална диета
- Прогонете осите по 5 начина
- 6 витамини и минерали, които може би ви липсват
- Инозитол (витамин В8)
- Хомеопатията като метод на лечение
Коментари към Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?