Как да обелим варен картоф за 1 секунда, без да се опарим?
Основният проблем, който ни затруднява при приготвянето на здравословните варени картофи, е времето, което се изисква за тяхното изстиване и белене. Често пъти, стремейки се да ги обелим по-бързо, многократно се опарваме, заради което просто не можем да ги изчистим качествено. Другият вариант е да изчакаме да изстинат и след това да ги обелим, но пък така губим много време. Ето защо ви предлагаме следния трик, който ще ви помогне да обелите сварените картофи за нула време, без да се опарите.
Преди да сложите картофите да врат, с помощта на нож просто направете по една непрекъсната резка по средата на всеки картоф. Няма нужда да се стремите разрезът на обелката да бъде перфектен, важно е само началната и крайната точка да си съвпадат.
Малко преди да ги свалите от котлона, напълнете купа със студена вода и сложете в нея кубчета лед. Когато картофите са готови с помощта на решетъчна лъжица ги изваждайте от горещата вода и ги слагайте в ледената. Изчакайте така няколко секунди.
Вземете охладения картоф и просто дръпнете двата края на обелката му. По този начин с минимални усилия и за нула време ще обелите всички картофи.
Забележка: Методът е ефективен както за пресни, така и за стари картофи.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г 6203
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Да си направим "жива" вода сами вкъщи
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Използвайте лесен метод за дестилиране на вода
- Намалете високата температура със суров картоф
- Колко вода трябва да пием на ден според теглото си – формули за изчисляване и таблица
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
Коментари към Как да обелим варен картоф за 1 секунда, без да се опарим?