Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте лесен метод за дестилиране на вода

Използвайте лесен метод за дестилиране на вода

Използвайте лесен метод за дестилиране на вода - изображение

Дестилацията е метод за пречистване на замърсителите чрез процеса на кондензация. Може да се използва за почистване на чешмяна вода от хлор и други вредни химикали и се прилага за различни домакински и медицински цели. За целта водата първо трябва да заври, а после парата да кондензира обратно до течно агрегатно състояние.

Дестилацията е по-ефективна от филтрирането и успешно премахва съставки като хлор, флуорид и калций. Дестилираната вода помага за абсорбирането на токсините в тялото, но е лишена от минерали и затова не е препоръчително да се използва като единствен заместител на чешмяната вода. Други ползи на дестилираната вода включват употребата й за ютията и автомобила, домашни буркани с продукти, лабораторни експерименти или дори за приготвянето на кристални кубчета лед.

Ето как сами да приготвите дестилирана вода:

1. Подгответе необходимите съдове
Имате нужда от голяма тенджера с вместимост 12-15 литра и огнеупорна купа, която да поставите вътре. Напълнете тенджерата до средата с вода и сложете купата да плува в нея.

Купата не трябва да допира дъното на тенджерата. Затова е добре под нея да сложите дървена или метална поставка, която да предотврати контакта на двата съда.

Тенджера с вода2. Осигурете условия за кондензация
Обърнете капака на тенджерата обратно (с дръжката надолу) и го напълнете с лед. След като процесът започне, може да се наложи да досипете още лед.

Целта на студения капак е да предизвика втечняване при контакт с горещите пари от кипналата вода. Образувалите се водни капки падат от капака и се събират в празната купа.

3. Загрейте водата
Течността в големия съд трябва да бъде затоплена до точка на кипене, а процесът да продължи около 45 минути или за времето, необходимо да съберете определеното количество вода. Ако течността в купата започне да кипи, намалете котлона.

Кондензация

4. Оставете да изстине
След като малкият съд се напълни с дестилирана вода, може да спрете нагряването. Внимавайте при изваждането на купата, защото ще бъде много гореща. Изчакайте известно време да се охлади и пресипете в стъклено шише.

Редактор: Гергана Стоева
Източници: globalhealingcenter.com / howstuffworks.com
Снимки: wikihow.com / onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлНовиниХрани и ястияХранене при...ВидеоСнимкиСпорт и туризъмДиетиАлт. медицинаФизиологияРецептиСпортНормативни актовеБотаникаПроизводителиЛеченияОрганизации