Как да отворим кокосов орех по най-лесния начин?
Както млякото, така и плодната част на кокосовия орех са изключително полезни за човешкото здраве. Те имат свойството да алкализират кръвта, благодарение на което предпазват тялото ни от бактериални и гъбични инфекции. Освен това, естествената кокосова мазнина е ценен източник на витамини, мастни киселини и антиоксиданти, които укрепват имунитета, създавайки ни щит срещу различни вирусни заболявания. Но как да се доберем до така ценната вътрешност на този костелив плод?
Внимателно огледайте кокосовия орех, за да видите трите черни точки, разположени в съседство една до друга. Пробийте една от тях с помощта на отвертка или остър тънък нож, вкарайте сламка и изпийте кокосовото мляко.
За да отварите кокосовия орех, трябва мислено да начертаете линия по него, която се намира по-близо до трите черни точки, отколкото до средата на плода. Чукнете или ударете върху въображаемата линия, обикаляща целия плод, и той ще се разтвори.
Коментари към Как да отворим кокосов орех по най-лесния начин?