Подобрете вкуса на патладжаните със сок от червено цвекло
Рядко срещащият се на българската трапеза сок от патладжани или така наречените сини домати всъщност е изключително хранителен и полезен за здравето. Той може да ви бъде от полза при лечение на анемии, сърдечна невроза или атеросклероза. За да си го направите, използвайте обелени, почистени от дръжките патладжани. Ако чистият им вкус не ви допада, има лесен начин да го подобрите - просто прибавете към сока равно количество сок от червено цвекло. Така ще го направите по-сладък, а и още по-полезен с богатството си от витамини.

Забележка: Ако страдате от камъни в бъбреците или камъни в жлъчния мехур, не е препоръчително да консумирате голямо количество патладжани.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНОЦЕТИ БАЛСАМОВ ОЦЕТ ОТ СМОКИНЯ 250 мл
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
АПТАМИЛ 1 ПРОНУТРА 800 г
ТЕЛЕШКИ ЖЕЛАТИН прах 200 г ЗДРАВНИЦА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- 6 причини защо винаги сте гладни
- Най-добрите храни за диабетици
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Какво означават цветовете на плодовете и зеленчуците за нашето здраве
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да "храним" слезката (далака)
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
Коментари към Подобрете вкуса на патладжаните със сок от червено цвекло