Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата
За разлика от приготвянето на консерви, сушенето на сезонни плодове и зеленчуци като начин за тяхното съхранение не изисква допълнителна термична обработка (варене или стерилизиране).

Ето защо това е най-сигурният начин за запазване на максимално количество от съдържащите се в тях полезни витамини, минерали и антиоксиданти.
Може да осъществите процедурата чрез:

- сушене на проветриво място, защитено от пряка слънчева светлина - предварително ги нарежете на тънки ивички и ги покрийте с тензух, който да ги защитава от насекоми;

- сушене в дехидрататор - той осигурява по-бърз процес на сушене, което позволява да съхраните целите плодове, без да са нарязани, а само почистени от костилките.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
БЕРИ ЧИПС 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
МАЛИНА ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДИВА СИНЯ БОРОВИНКА ЦЕЛИ ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЧИПС ЦВЕКЛО С МОРСКА СОЛ 18 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
Коментари към Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата