Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата

За разлика от приготвянето на консерви, сушенето на сезонни плодове и зеленчуци като начин за тяхното съхранение не изисква допълнителна термична обработка (варене или стерилизиране).
Ето защо това е най-сигурният начин за запазване на максимално количество от съдържащите се в тях полезни витамини, минерали и антиоксиданти.
Може да осъществите процедурата чрез:
- сушене на проветриво място, защитено от пряка слънчева светлина - предварително ги нарежете на тънки ивички и ги покрийте с тензух, който да ги защитава от насекоми;
- сушене в дехидрататор - той осигурява по-бърз процес на сушене, което позволява да съхраните целите плодове, без да са нарязани, а само почистени от костилките.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
ЧИПС ЦВЕКЛО С МОРСКА СОЛ 18 г
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Млечно смути със замразени плодове
- Цели сладки домати с чесън и лук
- Кисел трън (берберис) - ползи за здравето и състав
- Консервирана царевица (кочани)
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата