Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата

За разлика от приготвянето на консерви, сушенето на сезонни плодове и зеленчуци като начин за тяхното съхранение не изисква допълнителна термична обработка (варене или стерилизиране).
Ето защо това е най-сигурният начин за запазване на максимално количество от съдържащите се в тях полезни витамини, минерали и антиоксиданти.
Може да осъществите процедурата чрез:
- сушене на проветриво място, защитено от пряка слънчева светлина - предварително ги нарежете на тънки ивички и ги покрийте с тензух, който да ги защитава от насекоми;
- сушене в дехидрататор - той осигурява по-бърз процес на сушене, което позволява да съхраните целите плодове, без да са нарязани, а само почистени от костилките.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
ЧИПС ЦВЕКЛО С МОРСКА СОЛ 18 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОНАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Млечно смути със замразени плодове
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Консервирана царевица (кочани)
- Гранадила - ползи за здравето
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Десет храни и напитки, които забавят стареенето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Лечение на ботулизъм
Коментари към Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата