Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата
За разлика от приготвянето на консерви, сушенето на сезонни плодове и зеленчуци като начин за тяхното съхранение не изисква допълнителна термична обработка (варене или стерилизиране).
Ето защо това е най-сигурният начин за запазване на максимално количество от съдържащите се в тях полезни витамини, минерали и антиоксиданти.
Може да осъществите процедурата чрез:
- сушене на проветриво място, защитено от пряка слънчева светлина - предварително ги нарежете на тънки ивички и ги покрийте с тензух, който да ги защитава от насекоми;
- сушене в дехидрататор - той осигурява по-бърз процес на сушене, което позволява да съхраните целите плодове, без да са нарязани, а само почистени от костилките.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ВИШНА - ИЗСУШЕН ПЛОД 100 г ЗДРАВНИЦА
ЗОЯ БИО ГОДЖИ БЕРИ 100 г
ЗОЯ БИО ГОДЖИ БЕРИ 200 г
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
АРОНИЯ СУШЕНА ПЛОД 150 г СТЕЛ АРГО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Алкална диета
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Салак
- Кактус
- Млечно смути със замразени плодове
- Японска дюля
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Ананас
Коментари към Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата