Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата
За разлика от приготвянето на консерви, сушенето на сезонни плодове и зеленчуци като начин за тяхното съхранение не изисква допълнителна термична обработка (варене или стерилизиране).

Ето защо това е най-сигурният начин за запазване на максимално количество от съдържащите се в тях полезни витамини, минерали и антиоксиданти.
Може да осъществите процедурата чрез:

- сушене на проветриво място, защитено от пряка слънчева светлина - предварително ги нарежете на тънки ивички и ги покрийте с тензух, който да ги защитава от насекоми;

- сушене в дехидрататор - той осигурява по-бърз процес на сушене, което позволява да съхраните целите плодове, без да са нарязани, а само почистени от костилките.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ГЛОГ ПЛОД 100 г ЕКО ХЕРБ
БЕРИ ЧИПС 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовМАЛИНА ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовДИВА СИНЯ БОРОВИНКА ЦЕЛИ ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовЧИПС ЦВЕКЛО С МОРСКА СОЛ 18 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Фейхоа
- Дюля
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Японска дюля
- Кактус
Коментари към Изсушете си пресни плодове и зеленчуци за зимата