Начало Съвети Здраво тяло За детето Как да сменим памперса на бебето?

Как да сменим памперса на бебето?

Как да сменим памперса на бебето? - изображение

За повечето родители първите дни от встъпването на бебето в дома могат да се окажат пълен хаос. Те не знаят защо новороденото плаче, дали е гладно, топло ли му е, студено ли му е... Макар че жените имат по-силно изразена интуиция, в отглеждането на бебето взимат участие и двамата родители. Поради тази причина ще ви представим информация за това как да смените пелените на новороденото по един бърз и лесен начин.

  • Потърсете гладка и плоска повърхност, за да поставите върху нея вашето бебе. Никога не го оставяйте без надзор, докато сменяте пелените му, тъй като новороденото е много подвижно и може да падне.
  • Бебета реагират на климатичните изменения чрез спонтанно уриниране. В случай, че е дошло време за смяната на памперсите, ви предлагаме да намерите място с подходяща стайна температура за осъществяване на тази цел.

  • Използвайте влажни кърпички за почистване. Някои хора предпочитат да вземат бебето и да го занесат до мивката. В такъв случай внимавайте къде стъпвате.
  • Ако използвате пелени за еднократна употреба, смело отлепете страничните ленти. Отворете памперса, вдигнете краката на бебето и премахнете мръсната пелина.
  • Когато почистите бебето, трябва да го подсушите добре и след това да го намажете със специално пригоден крем, за да избегнете раздразнението по кожата. След това вече може да сложите чистия памперс.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлНовиниЗдравни съветиИсторияПроизводителиСнимкиТестовеПсихологияХранене при...Социални грижиАлт. медицинаСпортНормативни актовеКлинични пътекиФизиологияОрганизацииЛеченияСпециалистиБотаника