Как да съхраним нарязаните моркови и целина свежи за по-дълго

Морковите и целината са вкусни зеленчуци, независимо дали се консумират сурови или в различни супи, яхнии и други ястия. Ако сте нарязали по–голямо количество от изискваното в дадена рецепта, предлагаме ви да запазите резените зеленчуци свежи за по-дълго време по този лесен и ефективен начин.

За целта просто ги потопете в буркан с дестилирана вода. Единственото условие за това е резените да се вместват в съда и да позволяват да го затворите с капак. Съхранявайте бурканите в хладилника за не повече от седмица. През този период подменете водата, в която са зеленчуците веднъж или два пъти.
Източник: livesimply.me
По статията работи Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ СУХ ПЪРХОТ 150 мл
ГРЕВИЯ КЕНСЪРЪЛ СЪПОРТ + L-ГЛУТАТИОН капсули * 60
ПРОМОХЕРБАЛКАН ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ 150 г
ГРЕВИЯ ПИКОЛИМОТ ХЕПА + ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули * 60
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Смути от целина с ананас и банан
- Целина, Керeвиз
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Пюре от целина и сметана
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Сварете чай от листата и семената или изстискайте лечебен сок от корена на целината
- Салата от моркови и краставици
Коментари към Как да съхраним нарязаните моркови и целина свежи за по-дълго