Как да съхраним нарязаните моркови и целина свежи за по-дълго
Морковите и целината са вкусни зеленчуци, независимо дали се консумират сурови или в различни супи, яхнии и други ястия. Ако сте нарязали по–голямо количество от изискваното в дадена рецепта, предлагаме ви да запазите резените зеленчуци свежи за по-дълго време по този лесен и ефективен начин.
За целта просто ги потопете в буркан с дестилирана вода. Единственото условие за това е резените да се вместват в съда и да позволяват да го затворите с капак. Съхранявайте бурканите в хладилника за не повече от седмица. През този период подменете водата, в която са зеленчуците веднъж или два пъти.
Източник: livesimply.me
По статията работи Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
СУОНСЪН СЕМЕНА ОТ ЦЕЛИНА капсули 500 мг * 180 SW1490
ПРОМОНЕЙЧЪРС ЕЙД ЦЕЛИНА + ВИШНА + КОПРИВА + РЕПЕЙ таблетки * 60
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ЗА МЪЖКА ПОЛОВА МОЩ 420 г
ПОДАГРАЗОН капсули * 30 ЗОНАФАРМ
НовГРЕВИЯ ПИКОЛИМОТ ХЕПА + ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Целина, Керeвиз
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
Коментари към Как да съхраним нарязаните моркови и целина свежи за по-дълго