Как да съхраним нарязаните моркови и целина свежи за по-дълго
Морковите и целината са вкусни зеленчуци, независимо дали се консумират сурови или в различни супи, яхнии и други ястия. Ако сте нарязали по–голямо количество от изискваното в дадена рецепта, предлагаме ви да запазите резените зеленчуци свежи за по-дълго време по този лесен и ефективен начин.
За целта просто ги потопете в буркан с дестилирана вода. Единственото условие за това е резените да се вместват в съда и да позволяват да го затворите с капак. Съхранявайте бурканите в хладилника за не повече от седмица. През този период подменете водата, в която са зеленчуците веднъж или два пъти.
Източник: livesimply.me
По статията работи Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОНЕЙЧЪРС КРАФТ ПОДКРЕПА НА ЧЕРНИЯ ДРОБ С БЯЛ ТРЪН капсули * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ МАЗЕН ПЪРХОТ 150 мл
МЕГА МЕН СПОРТ каплети * 90 GNC
НЕОКС олио 60 мл ЕКОФАРМ
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ СУХ ПЪРХОТ 150 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Див морков
- Целина, Керeвиз
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Морковена халва по индийска рецепта
Коментари към Как да съхраним нарязаните моркови и целина свежи за по-дълго