Как да съхраним нарязаните моркови и целина свежи за по-дълго

Морковите и целината са вкусни зеленчуци, независимо дали се консумират сурови или в различни супи, яхнии и други ястия. Ако сте нарязали по–голямо количество от изискваното в дадена рецепта, предлагаме ви да запазите резените зеленчуци свежи за по-дълго време по този лесен и ефективен начин.

За целта просто ги потопете в буркан с дестилирана вода. Единственото условие за това е резените да се вместват в съда и да позволяват да го затворите с капак. Съхранявайте бурканите в хладилника за не повече от седмица. През този период подменете водата, в която са зеленчуците веднъж или два пъти.
Източник: livesimply.me
По статията работи Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НЕОПЮР БАЛАНСИРАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ СУХ ПЪРХОТ 150 мл
ГРЕВИЯ КЕНСЪРЪЛ СЪПОРТ + L-ГЛУТАТИОН капсули * 60
ХЕРБАЛКАН ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ 150 г
ГРЕВИЯ ПИКОЛИМОТ ХЕПА + ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Само 50 грама сок от целина на ден ще ви поддържа в добро здраве
- Целина, Керeвиз
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Моркови за здрави стави
- Морковите предпазват от рак на гърдата
- Как се режат чери доматчета и моркови с форма на сърца
Коментари към Как да съхраним нарязаните моркови и целина свежи за по-дълго