Как да съхраним прасковите свежи за по-дълго?
Прасковите са вкусни и ароматни плодове, които са изключително богат източник на ценни хранителни вещества. Те укрепват имунитета и притежават диетично и лечебно действие. Вижте няколко малки тайни, които ще ви помогнат да съхраните свежестта им за по-дълго време.
- Ако прасковите са по-твърди, поставете ги във фруктиера на стайна температура за няколко дни. (Това важи за по-кратък срок на съхранение.)
- За да съхраните свежестта на прасковите по-дълго време и да ги предпазите от нашествие на плодови мушици, съхранявайте ги във фреш зоната на хладилника.
- Всички любители на праскови знаят, че малко след като нарежат плода, повърхността му започва да потъмнява. За да предотвратите този процес, добавете лимонов сок към резените.
Допълнителен съвет: Премествайте плодовете внимателно, тъй като и най-леката травма на плода води до загниване.
Източник: stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Праскова
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед
- Маскарпоне сладолед с праскови и натрошени бишкоти
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Желиран крем с чиа и праскови
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Сладки Прасковки
- Желиран десерт от извара с праскови
Коментари към Как да съхраним прасковите свежи за по-дълго?