Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Консервирайте пресните яйца, като ги замразите

Консервирайте пресните яйца, като ги замразите

Консервирайте пресните яйца, като ги замразите - изображение

В днешни дни съхранението на храна се превръща в решаваща задача за нашата икономика. Запазването на пресни плодове, зеленчуци и билки се превръща в навик за много домакини, които искат да се възползват максимално от хранителните свойства на продуктите и разбира се, поради икономични цели. Но кой би си помислил, че яйцето може да бъде храна за консервиране? Разбира се, че може. Ето как.

  • Замразяване на цели яйца

Старателно измийте яйцата с топла вода. Пробийте черупките им и ги изсипете в силиконови форми за лед.

Оставете ги във фризера, за да се замразят, след което ги използвайте за приготвянето на любими рецепти. Консумирайте продуктите в рамките на 6 месеца.

  • Замразяване на яйчени белтъци

Отделете белтъците от жълтъците. Изсипете ги в съответните форми за лед и ги замразете. Използвайте ги за направата на различни кулинарни изделия.

  • Замразяване на яйчен жълтък

Отделете жълтъците от белтъците. Изсипете ги в отделен съд и ги разбийте добре до получаване на хомогенна смес. Запълнете всяко едно от гнездата на силиконовите формички за лед с 1 супена лъжица от сместа. Тя е еквивалентна на 1 жълтък. Към всяко едно от гнездата добавете по щипка сол, за да избегнете образуването на зърнеста текстура по натуралния продукт. Замразете жълтъците, за да ги консервирате за по-дълго време.

  • Замразяване на бъркани яйца

Изсипете яйцата в отделен съд. Разбийте ги добре с помощта на миксер. Запълнете всяко едно от гнездата на формите за лед с 3 супени лъжици от сместа. Те са еквивалентни на 1 яйце.

Замразете продуктите и ги съхранявайте във фризера за период не по-дълъг от 6 месеца.

Забележка:

  • Никога не замразявайте яйцата с черупките, тъй като рискувате те да бъдат замърсени от бактерии по време на размразяването им.
  • Винаги използвайте органични яйца от свободно отглеждани кокошки, поради факта, че те са здравословни и не съдържат хормони.
  • Ако хладилникът е изключен и яйцата са се размразили, трябва да ги използвате на момента.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлАнкетиСнимкиЛюбопитноРецептиНормативни актовеИсторияХрани и ястияХранене при...НовиниВидеоДиетиАлт. медицина