Консервирайте пресните яйца, като ги замразите
В днешни дни съхранението на храна се превръща в решаваща задача за нашата икономика. Запазването на пресни плодове, зеленчуци и билки се превръща в навик за много домакини, които искат да се възползват максимално от хранителните свойства на продуктите и разбира се, поради икономични цели. Но кой би си помислил, че яйцето може да бъде храна за консервиране? Разбира се, че може. Ето как.
- Замразяване на цели яйца
Старателно измийте яйцата с топла вода. Пробийте черупките им и ги изсипете в силиконови форми за лед.
Оставете ги във фризера, за да се замразят, след което ги използвайте за приготвянето на любими рецепти. Консумирайте продуктите в рамките на 6 месеца.
- Замразяване на яйчени белтъци
Отделете белтъците от жълтъците. Изсипете ги в съответните форми за лед и ги замразете. Използвайте ги за направата на различни кулинарни изделия.
- Замразяване на яйчен жълтък
Отделете жълтъците от белтъците. Изсипете ги в отделен съд и ги разбийте добре до получаване на хомогенна смес. Запълнете всяко едно от гнездата на силиконовите формички за лед с 1 супена лъжица от сместа. Тя е еквивалентна на 1 жълтък. Към всяко едно от гнездата добавете по щипка сол, за да избегнете образуването на зърнеста текстура по натуралния продукт. Замразете жълтъците, за да ги консервирате за по-дълго време.
- Замразяване на бъркани яйца
Изсипете яйцата в отделен съд. Разбийте ги добре с помощта на миксер. Запълнете всяко едно от гнездата на формите за лед с 3 супени лъжици от сместа. Те са еквивалентни на 1 яйце.
Замразете продуктите и ги съхранявайте във фризера за период не по-дълъг от 6 месеца.
Забележка:
- Никога не замразявайте яйцата с черупките, тъй като рискувате те да бъдат замърсени от бактерии по време на размразяването им.
- Винаги използвайте органични яйца от свободно отглеждани кокошки, поради факта, че те са здравословни и не съдържат хормони.
- Ако хладилникът е изключен и яйцата са се размразили, трябва да ги използвате на момента.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!СУИДИШ СУПЛЕМЕНТС НЕЙЛ БЮТИ капсули * 90
АМИКС ЯЙЧЕНИ АМИНОКИСЕЛИНИ 6000 таблетки * 120
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Яйце на токачка
- Яйчен прах – ползи за здравето от белтъка и жълтъка на прах
- Как да разберем пресни ли са яйцата
- Какви ястия можем да приготвим с яйца
Коментари към Консервирайте пресните яйца, като ги замразите