Консервирайте пресните яйца, като ги замразите

В днешни дни съхранението на храна се превръща в решаваща задача за нашата икономика. Запазването на пресни плодове, зеленчуци и билки се превръща в навик за много домакини, които искат да се възползват максимално от хранителните свойства на продуктите и разбира се, поради икономични цели. Но кой би си помислил, че яйцето може да бъде храна за консервиране? Разбира се, че може. Ето как.
- Замразяване на цели яйца
Старателно измийте яйцата с топла вода. Пробийте черупките им и ги изсипете в силиконови форми за лед.
Оставете ги във фризера, за да се замразят, след което ги използвайте за приготвянето на любими рецепти. Консумирайте продуктите в рамките на 6 месеца.
- Замразяване на яйчени белтъци
Отделете белтъците от жълтъците. Изсипете ги в съответните форми за лед и ги замразете. Използвайте ги за направата на различни кулинарни изделия.
- Замразяване на яйчен жълтък
Отделете жълтъците от белтъците. Изсипете ги в отделен съд и ги разбийте добре до получаване на хомогенна смес. Запълнете всяко едно от гнездата на силиконовите формички за лед с 1 супена лъжица от сместа. Тя е еквивалентна на 1 жълтък. Към всяко едно от гнездата добавете по щипка сол, за да избегнете образуването на зърнеста текстура по натуралния продукт. Замразете жълтъците, за да ги консервирате за по-дълго време.
- Замразяване на бъркани яйца
Изсипете яйцата в отделен съд. Разбийте ги добре с помощта на миксер. Запълнете всяко едно от гнездата на формите за лед с 3 супени лъжици от сместа. Те са еквивалентни на 1 яйце.
Замразете продуктите и ги съхранявайте във фризера за период не по-дълъг от 6 месеца.
Забележка:
- Никога не замразявайте яйцата с черупките, тъй като рискувате те да бъдат замърсени от бактерии по време на размразяването им.
- Винаги използвайте органични яйца от свободно отглеждани кокошки, поради факта, че те са здравословни и не съдържат хормони.
- Ако хладилникът е изключен и яйцата са се размразили, трябва да ги използвате на момента.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
АМИКС НАЙТ ПРО ЕЛИТ 1 кг
СНИЗТОП таблетки * 30 НАТУРФАРМА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН УЛТРА ЯЙЧЕН ПРОТЕИН 700 г
АМИКС НАЙТ ПРО ЕЛИТ 2.300 кг
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Патешко яйце
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Черупката на кокошето яйце - природен лечител!
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да разбиваме правилно белтъците
- Черен пипер и яйца борят косопада
- Поставяйте варено яйце върху болезнените синини и отоци след травма
- Щраусово яйце
Коментари към Консервирайте пресните яйца, като ги замразите