Консервирайте пресните яйца, като ги замразите

В днешни дни съхранението на храна се превръща в решаваща задача за нашата икономика. Запазването на пресни плодове, зеленчуци и билки се превръща в навик за много домакини, които искат да се възползват максимално от хранителните свойства на продуктите и разбира се, поради икономични цели. Но кой би си помислил, че яйцето може да бъде храна за консервиране? Разбира се, че може. Ето как.
- Замразяване на цели яйца
Старателно измийте яйцата с топла вода. Пробийте черупките им и ги изсипете в силиконови форми за лед.
Оставете ги във фризера, за да се замразят, след което ги използвайте за приготвянето на любими рецепти. Консумирайте продуктите в рамките на 6 месеца.
- Замразяване на яйчени белтъци
Отделете белтъците от жълтъците. Изсипете ги в съответните форми за лед и ги замразете. Използвайте ги за направата на различни кулинарни изделия.
- Замразяване на яйчен жълтък
Отделете жълтъците от белтъците. Изсипете ги в отделен съд и ги разбийте добре до получаване на хомогенна смес. Запълнете всяко едно от гнездата на силиконовите формички за лед с 1 супена лъжица от сместа. Тя е еквивалентна на 1 жълтък. Към всяко едно от гнездата добавете по щипка сол, за да избегнете образуването на зърнеста текстура по натуралния продукт. Замразете жълтъците, за да ги консервирате за по-дълго време.
- Замразяване на бъркани яйца
Изсипете яйцата в отделен съд. Разбийте ги добре с помощта на миксер. Запълнете всяко едно от гнездата на формите за лед с 3 супени лъжици от сместа. Те са еквивалентни на 1 яйце.
Замразете продуктите и ги съхранявайте във фризера за период не по-дълъг от 6 месеца.
Забележка:
- Никога не замразявайте яйцата с черупките, тъй като рискувате те да бъдат замърсени от бактерии по време на размразяването им.
- Винаги използвайте органични яйца от свободно отглеждани кокошки, поради факта, че те са здравословни и не съдържат хормони.
- Ако хладилникът е изключен и яйцата са се размразили, трябва да ги използвате на момента.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMILY ЯЙЧЕН 750 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
ПРОМООВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Поставяйте варено яйце върху болезнените синини и отоци след травма
- Как да разберем пресни ли са яйцата
- Яйчен прах – ползи за здравето от белтъка и жълтъка на прах
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
Коментари към Консервирайте пресните яйца, като ги замразите