Начало Съвети Здраво тяло За жената Консумацията на диня по време на бременността ви носи много здравословни ползи

Консумацията на диня по време на бременността ви носи много здравословни ползи

Консумацията на диня по време на бременността ви носи много здравословни ползи     - изображение
Динята е вкусен плод с високо съдържание на фибри, витамини, калий и други. Вижте защо е препоръчително бременните жени да я включат в менюто си. Ето пет причини. 
 
  • 1. Облекчава киселините

Бременните често страдат от киселини и други храносмилателни проблеми, които нарушават  нормалния им ритъм на живот. Консумацията на свежа диня действа охлаждащо и успокояващо на стомаха  и по този начин помага за намаляване на дискомфорта, причинен от досадните киселини. 


  • 2. Намалява подуването на краката и ръцете
Подуването на краката и ръцете също е често срещан симптом по време на бременност. Честата консумация на  диня спомага за намаляване на излишните течности в организма облекчаване на отоци в крайниците
 
  • 3. Облекчава мускулните крампи

През периода на бременността женското тяло преминава през широк спектър от промени. Допълнителното тегло  и хормоналните промени често са причина за появата на мускулни крампи и болки в костите. Съдържанието на калий и магнезий в динята доказано помага за тяхното облекчаване. 

  • 4 Лекува запек и предотвратява дехидратация
 
Запекът е друго често неразположение, което се появява по време на бременност, а динята е богата на полезни фибри. Те  се грижат за здравето на червата и подобряват тяхната проходимост.  
 
В допълнение приемът на достатъчно течности е от изключително значение за здравето на майката и бебето, а динята съдържа повече от 90% вода. Ето защо консумацията и е чудесен начин да останете хидратирани.
 
  • 5. Облекчава сутрешното гадене
Сутрешното гадене също е характерен мъчителен проблем за много от бременните жени. Тази лесна рецепта за динени близалки ще ви помогне да се справите с него. Ето как да ги приготвите. 
 
Необходими продукти: 2 чаши кубчета диня (без семките) и 1/2 чаша вода

Начин на приготвяне: Пюрирайте динята, добавете половин чаша вода към и разбъркайте добре. Изсипете сместа във форми за лед и я оставете във фризера, за да замръзне (от 8 до 10 часа).

Допълнителен съвет: Хубавото е, че можете да консумирате вкусния плод по разнообразни начини. Вижте как да си направите лимонада от диня с мед

Източник: stylecraze.com
По статията работи Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиДиетиЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаБотаникаНовиниИсторияКлинични пътекиСпортСоциални грижиНаучни публикацииПатологияПсихологияВидеоЛеченияИзследванияФизиологияЗдравни проблемиСпециалистиНормативни актовеПроизводителиХранене при...Интервюта