Начало Съвети Здраво тяло Златната възраст Консумирайте 5 продукта за удължаване на младостта и блокиране на болестите

Консумирайте 5 продукта за удължаване на младостта и блокиране на болестите

Консумирайте 5 продукта за удължаване на младостта и блокиране на болестите - изображение

Ние не сме магьосници, за да върнем времето назад, но поне се опитваме да удължим годините, в които се чувстваме здрави, силни и енергични. Прилагането на здравословна диета и балансиран режим на хранене ще поддържа тялото и духа ни в добра форма. Ето кои са храните, които да включим в менюто си, за да останем за по-дълго време млади и незасегнати от болести.

  • Домати. Ликопенът в доматите е отличен антиоксидант, полезен за здравето на очите. Доматът съдържа витамини A, C и K, желязо и калий. Те допринасят за изграждането на здрави кости, зъби, коса и кожа, понижават холестерола и кръвното налягане.

  • Ябълки. Те са богати на пектин и са източник на хранителни вещества и антиоксиданти. Ябълките предотвратяват косопада и бръчките по кожата. Те съдържат вещества, които защитават организма от сърдечно-съдови заболявания. Тези вкусни плодове предпазват костите и облекчават астмата, помагат за предотвратяване на болестта на Алцхаймер и понижава холестерола. Ябълките предотвратяват диабет и някои видове рак, като ни помагат да контролираме теглото си.

  • Бял чай. Белият чай съдържа повече антиоксиданти от зеления чай (въпреки че той е също е отлично средство за здраве). Всъщност те се получават от едно и също растение. Бял чай се прави от пъпките на незрелите растения, покрити с бял пух (откъдето идва и името му), а зелен чай се прави от зрелите растения. Белият чай предпазва от рак, защитава сърцето, понижава кръвното налягане, укрепва зъбите и костите, подобрява еластичността на кожата.

  • Подправки. Те осигуряват огромни ползи за здравето ни. Канелата намалява нивото на кръвната захар, нивото на холестерола, подпомага работата на червата и стомаха. Кимионът и червеният пипер имат благотворен ефект върху кръвообращението и стабилизират кръвното налягане. Джинджифилът намалява гаденето и повръщането при пътуване, помага при болки в ставите, засилва имунитета. Черният пипер и розмаринът спират развитието на някои видове рак.

  • Сьомга. Рибата е богата на мастни киселини, антиоксиданти и протеини. За предпочитане е, разбира се, да се храним с прясна, а не солена риба, за да не загубим някой от полезните й елементи. Сьомгата е полезна за кожата и кръвоносната система, намалява възпалението, предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Още по темата:

4.3, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...ЛеченияНовиниЗдравни съветиИсторияСпортБотаникаСнимкиСоциални грижиАнкетиРецептиДиетиНормативни актовеФизиологияОрганизацииПсихологияИнтервютаСтатистически проучванияАлт. медицинаЗаведенияПроизводители