Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Направете коледни картички с помощта на рециклирани материали

Направете коледни картички с помощта на рециклирани материали

Направете коледни картички с помощта на рециклирани материали - изображение

С малко повече търсене вие може да намерите почти всеки тип коледни картички - във всеки възможен цвят, текстура, размер или форма. Те се предлагат в толкова голямо разнообразие, че това вече не учудва никого. Въпреки всичко има нещо, които тези картички не са...

Ние вярваме, че ръчно изработените картички са по-забавни. Когато изработваме нещо с нашите ръце, ние мислим за човека, за когото е предназначено и инвестираме време и любов в него.

По-долу сме събрали няколко идеи за красиви, оригинални и най-вече бързи за изработка коледни картички, всяка от която няма да ви отнеме повече от 30 минути.

  • Дядо Коледа

Тази сладка картичка с Дядо Коледа е много лесна за изработване. Червената шапка и розовото лице са ивици хартия, залепени върху картон или подаръчна чантичка. Шапката, кожата и брадата са направени по сления начин: вземете малко акварелна хартия (нейната текстура е по-добра от тази на отпечатаната хартия с допълнителен ефект) и просто я разкъсайте на ивици, за да създадете назъбени ръбове. Залепете ги върху картичката между червената и розовата ивица. След това направете две завъртулки за устата и носа, както и две точки за очите.

  • Коледни светлини

 

Друга лесна идея е да използвате образа на коледните приказни светлини. Всичко, което трябва да направите, е да нарисувате въженце, след което да потопите пръстите си в различни бои, които да послужат за коледните светлини. Между другото, изработката на такива картички може да бъде много забавна за децата.

  • Снежен човек

Лесно може да изработите този забавен снежен човек. Просто свържете различни по големина кръгове, като започнете от най-големия към най-малкия, с помощта на двойно залепващо се тиксо.

  • Картичка с копчета

Вероятно всяка къща разполага с прашна кутия, пълна с най-различни стари копчета. Време е да я намерите, защото те най-накрая ще влязат в употреба. По-специално, те могат да направят коледните картички наистина елегантни. Например, може да направите снежен човек или коледни играчки с тях.

  • Многоцветна коледна елха

Тези красиви коледни елхи могат да бъдат направени от парченца тапет, цветна хартия, модни списания и други.

  • Малки сладки коледни картички

Тези елегантни картички могат да бъдат направени от ярко оцветен филц, който се продава в магазините.

  • Друг Дядо Коледа

Искате ли да създадете нещо прекрасно тази Коледа? Тогава опитайте с картичка с Дядо Коледа. Ние специално сме любители на тази отляво. За да я направите, ще трябва да изрежете брада, мустаци и очила от бяла хартия и да ги залепите върху цветен фон с помощта на двойно залепящо се тиксо.

  • 3D снежинки

Основният трик тук е да направите снежинките да изглеждат 3D. За да постигнете тази цел, притиснете снежинките върху малко парче картон, преди да ги поставите на картичката.

  • Забавни елени

Помните ли коледните светлини? Елените са също толкова лесни за изработване с помощта на вашите пръстови отпечатъци. Просто потопете пръст в боята и нарисувайте останалите части. Децата също ще се радват да вземат участие в този процес.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.theelliotthomestead.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиРецептиНовини