Начало Съвети Здрав дух Емоции Направете лесен тест за балансиране на живота

Направете лесен тест за балансиране на живота

Направете лесен тест за балансиране на живота - изображение

Нашият живот е съставен от различни елементи, които са важни за нас, било то семейство, приятели, работа или преследване на хоби. От решаващо значение за всеки е да намери правилния баланс между тези неща. В противен случай животът може да се фокусира само върху определени, които в крайна сметка да ни направят нещастни. Натъкнахме се на един много лесен тест. Той е широко използван сред психолозите, за да помогне на хората да намерят по-добър баланс в своя живот.

Ето какво е нужно да направите:

  • Копирайте диаграмата по-горе върху лист хартия.
  • Оценете колко успешна е била изминалата година във всяка от посочените области по скалата от 1 до 10. След това свържете маркировката, която сте оставили върху скалата, за да образувате кръг.
  • По този начин ще получите вашето лично "колело на живота", което ще ви помогне да разберете на кои елементи от него трябва да отделите повече или по-малко внимание.

Не се отчайвате, ако не успеете да отбележите 10 във всяка област от кръга или ако в крайна сметка получите "зъбец", вместо колело. Този тест е само един от начините да разберете как може да промените живота си към по-добро. Разбира се, добавянето на повече елементи към кръга, ако си мислите, че нещо липсва, не е забранено. Въпреки всичко, това упражнение може да ви помогне да осмислите дисбаланса във вашия живот и на свой ред причините, поради които не сте напълно щастливи.

Опитайте се да прилагате упражнението веднъж месечно. Положителна промяна няма да бъде вечна, но в крайна сметка "колелото на живота" трябва да остане равномерно.

Източник: www.brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиТестовеНовиниСпециалистиИнтервютаЛеченияСоциални грижиАлтернативна медицинаСнимкиИсторияДиетиАнкетиСъставкиХранене при...Спорт