Начало Съвети Здрав дух Общуване Приложете 13 психологически трика, които могат да направят живота ви по-лесен

Приложете 13 психологически трика, които могат да направят живота ви по-лесен

Приложете 13 психологически трика, които могат да направят живота ви по-лесен - изображение

Всяко човешко същество е уникална вселена, но психолози, които имат набито око за детайлите, продължават да откриват нови модели на поведение. Смята се, че те са заложени в нашето детство и могат да бъдат приложени на всеки. Решихме да споделим с вас тези полезни психологически трикове, които могат да се отразят положително върху вашите комуникативни умения и да направят живота ви много по-лесен по някакъв начин.

 1. За да разберете дали човек ви харесва, изберете една дума и всеки път, когато той/тя използва тази дума или синоним, кимвайте и се усмихвайте. Ако той/тя прави като вас, наблюдавайте дали ще започне да използва думата през цялото време.
 2. Искате ли хората да вземат думите ви насериозно? Всеки път, когато им споделяте нещо, казвайте, че сте го научили от вашия баща. Хората са склонни да вярват повече на родителските съвети.
 3. Станете шампион на "Камък, ножица, хартия". За да спечелите играта, точно преди да я играете, задайте случаен въпрос на вашия опонент. През това време той може да се разсее и да посочи "ножица".
 4. Ако искате хората да бъдат съгласни с вас, кимайте, докато говорите. Кимането означава, че всичко, което казвате, е вярно. Плюс това, следвайки модела на социално поведение, хората са склонни да кимат наобратно.
 5. Пожелавали ли сте си някога метрото да не е претъпкано рано сутрин? Тогава се насочете към оживените места. Вие ще бъдете доволни да гледате как тълпата ви дава път. Този трик е много лесен за обяснение: на оживени места ние сме склонни да гледаме хората в очите, така че да знаем в коя посока ще се отправят те.
 6. Ако дадена песен " заседне" в ума ви и вие искате бързо да забравите за нея, опитайте се да си спомните как завършва тя. Според ефекта на Зейгарник, нашият мозък е склонен да помни неща, които са останали недовършени. Така че, ако си спомните края на песента, вие може да я премахнете от съзнанието си.
 7. Искате ли вашите деца да ядат броколи? Тогава давайте напред и ги питайте колко стръка от тези зеленчуци желаят. По този начин вие ще направите избор за техния обяд, я вашите деца ще се чувстват сякаш те са взели това решение. Може да използвате този стар трик в различни ситуации.
 8. Ако имате чувството, че някой ви гледа, просто се прозейте и се огледайте наоколо. Ако този човек наистина ви наблюдава, той също ще се прозее, тъй като прозявката е силно заразна.
 9. Вашият приятел може да ви помогне с носенето на кутия с неща (например), ако продължавате да говорите с него, докато му я връчвате. По-голямата част от хората дори няма да забележат, че им давате нещо и те го взимат. Въпреки това някои от тях, които са по-наблюдателни и не толкова близки с вас, могат да останат доста объркани.
 10. Ако знаете, че ще се ръкувате с някого, се уверете, че ръцете ви са достатъчно топли. Топлите ръце насърчават приятелската атмосфера, докато студените имат обратния ефект.
 11. Каквото и да ви каже вашия приятел, перифразирайте го и го кажете отново. Човекът, който ви говори подсъзнателно ще има усещането, че сте наистина голям слушател. Само не прекалявайте с перифразирането.
 12. Ако искате някой да ви помогне, започнете с думите: "Имам нужда от вашата помощ..." Хората мразят да се чувстват виновни. Затова те няма да бъдат в състояние да ви откажат помощ.
 13. Ако смятате, че човек не ви харесва, питайте го дали може да заемете неговата химикалка или молив. От една страна хората са склонни да не помагат на тези, които не харесват, но от друга страна, тази полза е толкова малка, че най-вероятно вашия "хейтър" няма да може да ви откаже. В крайна сметка той ще стигне до заключението, че не сте чак толкова лош.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.apexnewsdaily.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСпециалистиНовиниТестовеСоциални грижиИнтервютаЛеченияАлтернативна медицина