Начало Съвети Здрав дух Общуване Научете 15 психологически трика, които всеки трябва да знае

Научете 15 психологически трика, които всеки трябва да знае

Научете 15 психологически трика, които всеки трябва да знае - изображение

Следните психологически трикове ще направят живота ви по-лесен и ще ви помогнат да се справите със стресови ситуации. Ето кои са те.

 1. Когато група от хора се смее, хората инстинктивно поглеждат към членовете на групата, до които се чувстват най-близо (или искат да бъдат най-близо).
 2. Дъвчете дъвка или консумирайте храна, ако правите нещо, което обикновено ви кара да се чувствате нервни. Този трик е свързан с първичната зона на мозъка, която ви кара да си мислите, че не може да сте изложени на риск, тъй като се храните.
 3. Ако някой ви се ядоса и вие запазите самообладание, той ще се ядоса още повече, но по-късно ще се почувства засрамен.
 4. Ако задавате въпрос на човек и той ви дава само частичен отговор, продължавайте да го гледате и останете безмълвни. Човекът ще приеме, че отговорът е недостатъчен и ще продължи да говори.
 5. Емоционалните изрази са едни от начините за предизвикване на емоция. Ако искате да се чувствате щастливи, усмихвайте се колкото се може по-често.
 6. Не говорете и не пишете "мисля" или "вярвам". Това се счита за липса на самоувереност.
 7. Преди интервю си представете, че сте стари приятели с вашия събеседник. Вие сте отговорен за начина, по който той възприема ситуацията и вашият комфорт може да бъде заразителен.
 8. Ако се чувствате истински щастливи и развълнувани от това да срещнете други хора, следващият път, когато те срещнат вас, вероятно ще бъдат много по-щастливи и развълнувани.
 9. Хората са по-склонни да се съгласяват с малките ползи, ако преди това са се отрекли от по-големите.
 10. Много физически ефекти от стреса са същите като тези от бодростта (например тежкото дишане, ускоряването на сърцето и други). Ако преструктурирате застрашаваща ситуация като предизвикателство, стресът ще стане ободряване.
 11. Повечето хора не намират разликата между гениалност и увереност. Ако вие изглеждате като човек, който знае какво прави, хората ще бъдат по-склонни да се обединят около вас.
 12. Ако работите в сферата на обслужването на клиенти, поставете огледало зад гърба си. Клиентите ще се държат добре, защото никой от тях няма да иска да види себе си като глупак.
 13. Ако сте на заседание и очаквате някой да ви отнеме задачата, седнете точно до него. По този начин вие ще нарушите личното му пространство и той няма да се чувства в безопасност, за да ви атакува.
 14. Когато сте на първа среща, заведете любимия човек на някакво вълнуващо място. Така той ще свързва мястото с това чувство.
 15. Опитайте се да забележите цвета на очите на някого, когато се запознавате с него. Хората ще ви харесват повече заради продължителния зрителен контакт.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.news.com.au

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияНовиниТестовеСпециалистиИнтервютаЛеченияСоциални грижиАлтернативна медицина