Направете си ароматизирана захар с ухание на рози

Розите са едни от най-красивите и ароматни цветя, които намират широко приложение не само в козметиката, но и в кулинарията. Захарта може да влезе в употреба, помагайки ви да съхраните розовия аромат, който успешно се включва в редица рецепти. Вижте един много лесен начин да си направите захар с ухание на рози.

Начин на приложение:
- За целта първо трябва да си набавите органични розови листенца (без пестициди). Измийте ги старателно и ги оставете да изсъхнат.
- Изсипете малко захар на дъното на чист, сух стъклен буркан и поръсете слой от розови листенца върху него.
- Редувайте слоевете по този начин докато напълните буркана.
- Затворете го и съхранявайте на хладно и тъмно място в продължение на няколко седмици.
- Когато отворите буркана, захарта ще бъде изпълнена с аромат на рози. Добре е да я съхранявате в хладилник. Ако желаете, можете да премахнете листенцата преди употреба.
- Насладете се на "розовата" захар в кремове, сладкиши или просто за подслаждане на чаша чай.
Допълнителен съвет: Озахарените розови листенца служат за ефектна украса на торти, кремове и сладоледи.
Източник: toriavey.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МУСТЕЛА SENSITIVE ИЗМИВАЩ ГЕЛ 300 мл
БИОВЕН БАРСЕЛОНА НИАЦИН ЦЕЛУЛИТ СКРАБ С КОКОС ЗА СТЯГАНЕ И ИЗГЛАЖДАНЕ НА КОЖАТА 250 мл
КОКОСОЛИС ЛУКСОЗНА КУТИЯ С 4 НАТУРАЛНИ БИО СКРАБА
ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
МУСТЕЛА SENSITIVE ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 200 мл
БИОВЕН БАРСЕЛОНА САЛИЦИЛОВА СКРАБ С ЧАЕНО ДЪРВО ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ НА КОЖАТА НА ТЯЛОТО 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Колко грама захар да ядем на ден
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Роза
- Карамелизирана захар - рецепта
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Видове захар и тяхното приложение
Коментари към Направете си ароматизирана захар с ухание на рози