Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки
Ако постоянно имате проблем със залепването на сместа при приготвяне на малки кексчета или не желаете да използвате силиконови форми поради разногласията относно тяхната безвредност, ви предлагаме едно нестандартно решение. За да си направите естествени незалепващи форми за мъфини, използвате черупките от яйцата, които употребявате за самата смес. Ето как!
- Пробийте дупчици в яйцата и изсипете съдържанието им в купа. Те ще ви послужат при приготвяне на тестото за кексчетата.
- Изплакнете празните черупки и ги накиснете за 10 минути в солена вода, за да се почистят и заздравят.
- След това ги намазнете отвътре, като "промиете" всяка една с малко олио.
- С помощта на алуминиево фолио направете "гнезда" за яйчните черупки, така че да не се обръщат в тавата за печене.
- Направете сместа за мъфините и я изсипете в пош (или найлонов плик с подходяща дупка).
- Изсипете сместа в готовите формички, като оставите достатъчно свободно място в тях за набъбването на тестото.
- Изпечете ги в загрята на 180 ºC фурна за 15 минути.
- Извадете ги от тавата и ги оставете да се охладят.
- В случай че малко от сместа все пак е излязла навън, я почистете от черупките.
- Готово! Може да поднесете на гостите си от своите домашни мъфини в естествени яйчни формички.
Те се белят безпроблемно по подобие на обикновени варени яйца и можете да бъдете сигурни, че не са отделили никакви вредни елементи в самите кексчета, което не може да се твърди за надрасканите тефлонови или силиконови форми.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ТАБЛА С МЪФИНИ BJ465
КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ФРИТЮРНИК С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ BERLINGER HAUS BH9168 BURGUNDY AIR FRYER 2.6 л
Безплатна доставка за България!ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да си приготвите оризово брашно?
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Картофени мъфини с топено сирене, извара и моркови
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Перфектните бананови мъфини
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Направете си сами домашен ябълков оцет
Коментари към Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки