Начало Съвети Здрав дух Общуване Направете този тест, за да разберете колко добре структурирани са вашите взаимоотношения с останалите хора

Направете този тест, за да разберете колко добре структурирани са вашите взаимоотношения с останалите хора

Направете този тест, за да разберете колко добре структурирани са вашите взаимоотношения с останалите хора - изображение

Имали ли сте някога чувството, че нещо в отношенията с вашите приятели и семейство не е наред, но просто не може да разберете защо? Представяме ви техника, която е разработена от Мерилин Мъри. Тя може да ви помогне да създадете силни и здрави връзки между вас и останалите хора.

Да започнем с начертаването на следния шаблон:

Подредете важните неща в кръговете. Помислете върху вашия живот и поставете по един елемент във всяка окръжност. Това може да бъде даден човек, работа, хоби или друго. Най-важният елемент трябва да принадлежи към първия кръг, а най-маловажният - към седмия.

По-долу може да намерите пример за това как трябва да изглежда вашият кръг:

  • Първи кръг (център): само вие трябва да сте тук. Ако има някой друг с вас или вместо вас, това означава, че вие взимате прекомерно участие в живота на този човек или той във вашия. Това може да бъде вредно за умственото и физическото здраве и развитие.
  • Втори кръг: Това е мястото, където трябва да бъде вашият съпруг и никой друг. Тази връзка намира най-голяма близост в емоционален, физически и духовен аспект. Ако не се намирате във връзка, кръгът трябва да остане празен.
  • Трети кръг: Тук трябва да поставите вашите деца, които са под 18-годишна възраст и живеят с вас. Може да бъдете отворени към тях и да не се преструвате на такива, каквито не сте. Не трябва обаче да запълвате кръга с деца, които са пораснали (възрастни), за да не се намесвате в техния живот, докато самите те го изграждат.
  • Четвърти кръг: Това е мястото за вашите родители. Те са хората, с които може да споделите всички ваши чувства и мисли. Освен това те осигуряват спокойствие и безопасност.
  • Пети, шести и седми кръг: Това са вашите близки, приятели, работа, хоби, домашни любимци и много други неща, с които е изпълнен животът ви.

Често срещан вариант сред жените:

Какво разкрива този кръг?

Преди всичко показва, че връзката е ко-зависима: жената отделя твърде много внимание на своя съпруг и няма време за себе си.

Ако детето е пълнолетно и живее със своите родители, тогава има шансове да е там, където би трябвало да бъде съпругът. В този случай то или продължава живота със своите майка и баща, или се опитва да направи семейство възможно най-скоро, за да избяга от дома.

Работата също не е на правилното място, тъй като отнема кръга, предназначен за детето. Това обикновено води до следния извод: двойката въобще няма деца или ги лишава от внимание в полза на работата.

Майката е на правилното място. Тук няма проблем.

Често срещан вариант сред мъжете:

Какво разкрива този кръг?

Мъжът е твърде отдаден на работата и забравя за семейството. Подобна връзка не може да се нарече здравословна.

Спортът замества жената. Това е напълно неприемливо и може да доведе до редица емоционални проблеми, които да предизвикат кавги и спорове.

Съпругата замества детето. Това също е грешно, тъй като изисква вниманието, необходимо за малчугана. В замяна мъжът оказва по-голям контрол над жената. Тя не харесва това и започва спор.

Ако погледнем къде се намират приятелите, може да си помислим, че те са по-важни за мъжа, отколкото неговия наследник. Това кара детето да се чувства нежелано и незащитено от своя баща. С течение на времето родителят започва да губи авторитет и значимост.

Използвайте този "интимен кръг" всеки път, в който мислите, че вашият живот губи баланс или имате проблеми във взаимоотношенията. С негова помощ вие може да получите ясна представа за нещата и да направите някои корекции, за да постигнете хармония. 

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: paththroughthenarrowgate.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛеченияНовини